Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 29-1-2017


Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 λίγες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ανατολική Στερεά αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα υπάρχουν νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινά τμήματα. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8, στη Θεσσαλία από -2 έως 9, στην Ήπειρο από -2 έως 12 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 0 έως 8 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 2 έως 11 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.