Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Πίσω ολοταχώς από την Θάνου μετά τις έντονες αντιδράσεις κυβέρνησης και νομικών.


Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ενημέρωσε τους αρεοπαγίτες ότι θα αναβληθεί επ’ αόριστον η αυριανή Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία θα συνεδρίαζε προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγος αναβολής της αυριανής συνεδρίασης της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου είναι ότι η αντιπρόεδρος, Ειρήνη Κιουρτσόγλου, που είχε οριστεί από την κ. Θάνου ως εισηγήτρια της υπόθεσης, δεν είναι έτοιμη.

Όπως είναι γνωστό,
ο κ. Κοντονής είχε δηλώσει χθες σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών. Αναλυτικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αναφέρει:

«Πριν από περίπου τρεις μήνες είχα τοποθετηθεί για το θέμα και είχα πει ότι στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών, γιατί υπάρχει ρητή συνταγματική διάταξη. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να κάνει προτάσεις ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά όσον αφορά το αν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλαγή έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια και το κάνω για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία».


topontiki

Η "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ, ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΞΥΠΟΛΥΤΟΥΣ...

ΦΩΤΟ
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

lolek

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.