Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 30-1-2017


Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 7, στη Θεσσαλία από 0 έως 8 βαθμούς, στην Ήπειρο από 0 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 2 έως 7 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πιθανόν στα ανατολικά πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς χιονόπτωσης στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.