Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

O ΟΜΠΑΜΑ, ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η «ΕΠΟΧΗ» ΤΡΑΜΠ…


Λίγο πριν παραδώσει ο Μπάρακ Ομπάμα τα «κλειδιά» του Λευκού Οίκου στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ ως αντίποινα για την φερόμενη εμπλοκή τους στην γνωστή «διαρροή» της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον, του συνεργάτη της Τζον Ποντέστα και του Δημοκρατικού Κόμματος.


Με άλλα λόγια ο Ομπάμα και το σύστημα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που εκπροσωπούσε, αποφάσισαν με την συνδρομή και την σύμφωνη γνώμη ενός σημαντικού τμήματος των μυστικών υπηρεσιών, όχι μόνο να κατηγορήσουν στα λόγια τον ρωσικό παράγοντα για αθέμιτη παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία που ανέδειξε πρόεδρο των ΗΠΑ τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και να επιβάλλει κυρώσεις απελαύνοντας δεκάδες μέλη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.

«Οι ενέργειες αυτές ακολουθούν επανειλημμένες κατ’ ιδίαν και δημόσιες προειδοποιήσεις μας προς τη ρωσική κυβέρνηση και αποτελούν μια απαραίτητη και προσήκουσα αντίδραση στην προσπάθεια να πληγούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, κατά παράβαση των καθιερωμένων διεθνών πρακτικών συμπεριφοράς», τόνισε ο Ομπάμα σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική προεδρία.

Η ρωσική πλευρά δεν ανταπέδωσε, αποφασίζοντας «μεγαλόψυχα» να μην απελάσει ούτε έναν αμερικανό διπλωμάτη, επιδεικνύοντας «αυτοσυγκράτηση» και αναμένοντας την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων εκ μέρους του Τραμπ. Συγκεκριμένα ο Πούτιν απέρριψε σχετική εισήγηση του Σεργκέι Λαβρόφ να απελαθούν αντίστοιχα 35 αμερικανοί διπλωμάτες
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, βρίσκεται στις απειλές και τις προειδοποιήσεις, που εκτόξευσε ο Ομπάμα στην ανακοίνωση που συνόδευσε τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών στην οποία μεταξύ άλλων περιγράφει την συνέχεια των τιμωρητικών δράσεων ενάντια στους «άτακτους» ρώσους: 

«Αυτές οι ενέργειες δεν θα αποτελέσουν το σύνολο της αντίδρασής μας στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας. Θα συνεχίζουμε να κάνουμε διάφορες ενέργειες σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας, ορισμένες από τις οποίες δεν θα δημοσιοποιηθούν».
Ο λάτρης της δημοκρατίας Μπάρακ Ομπάμα αναφέρεται ευθέως στην πραγματοποίηση «μαύρων επιχειρήσεων». Για να είμαστε ακριβείς απειλεί με περαιτέρω χρήση τους, καθώς, όπως είναι γνωστό, ανέκαθεν είχε μια ιδιαίτερη «αδυναμία» σ’ αυτές.

«Μαύρες επιχειρήσεις» κατά την αγγλική στρατιωτική ορολογία, είναι οι συγκαλυμμένες, μυστικές ειδικές επιχειρήσεις για τις οποίες δεν αποκαλύπτεται αυτός που τις οργανώνει, τις διευθύνει και τις εκτελεί, καθώς είτε είναι παράνομες δηλαδή δεν καλύπτονται καν από το υπάρχον αντι-τρομοκρατικό νομοθετικό πλαίσιο, είτε παραβαίνουν κάθε διεθνή συνθήκη που αφορά ακόμα και μια εμπόλεμη κατάσταση.

Συχνά, μάλιστα, η πραγματοποίηση μιας «μαύρης επιχείρησης» δημιουργεί εκτός των άλλων λανθασμένες εντυπώσεις όσον αφορά την προέλευσή της είτε «δείχνεται» μια συγκεκριμένη οργάνωση είτε υπονοείται ότι ευθύνεται για αυτήν ένα ή περισσότερα κράτη.
Ο Ομπάμα με αφορμή την απέλαση δεκάδων ρώσων διπλωματών δεν απειλεί, απλά, με νέες «μαύρες επιχειρήσεις», αλλά παίρνει την ευθύνη για «περίεργα» συμβάντα, για «περίεργες» εξαφανίσεις, θανάτους, που προήλθαν υποτίθεται με φυσικά αίτια, δολιοφθορές, που καταγράφηκαν ως «ατυχήματα». Ο «χρόνος» και ο «τόπος» σύμφωνα με την δήλωσή του θα είναι της επιλογής «τους».

Ο Ομπάμα παρ’ ότι κάνει την δήλωση αυτή ως απερχόμενος πρόεδρος, δεν διστάζει να ομολογήσει δημόσια, ότι όχι μόνο δεν αποστρατεύεται, αλλά θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις ενός «τμήματος» της αμερικάνικης οικονομικής και πολιτικής ελίτ, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών, αποφάσεις μάλιστα που θα αφορούν και την πραγματοποίηση «μαύρων επιχειρήσεων» ενάντια στον ρωσικό παράγοντα. Προφανώς και όχι μόνο.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές ο επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, μετά τη «διαρροή» του «καυτού» φακέλου που φέρεται να περιέχει στοιχεία για τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία, ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα πρέπει να λάβει υπ’ όψη του ότι δεν γνωρίζει το συνολικό μέγεθος των συνεπειών, από την άρση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας, ότι είναι «εξωφρενικό» να εξισώνει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με την ναζιστική Γερμανία, ενώ επίσης εκτίμησε ότι ο «αυθορμητισμός» του Τραμπ, δεν είναι κάτι που προστατεύει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Όσο για τον Τραμπ έσπευσε άμα την εκλογή του να διαλύσει τα «σύννεφα» με την πρώτη επίσκεψη του στο αρχηγείο της CIA στο Λάνγκλεϊ και βέβαια με τις «πρέπουσες» δηλώσεις:
«Σας στηρίζω απόλυτα (…) Σας αγαπώ, σας σέβομαι […] Κανείς δεν είναι τόσο προσηλωμένος στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών και στη CIA όσο ο Ντόναλντ Τραμπ» συμπλήρωσε, μιλώντας μεγαλοπρεπώς στο τρίτο πρόσωπο για τον ίδιο, ενώ ξεκαθάρισε για όσους αμφέβαλλαν ότι 

«Βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, θα κάνουμε (μαζί) φανταστικά πράγματα»…
Φανταστικά πράγματα; Τα φανταστικότερα…
Από την Σκύλλα (τον Ομπάμα) στην Χάρυβδη (στον Τραμπ)…
Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

 
https://anarchypress.wordpress.com/2017/01/23/o-%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%b5%cf%83-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7/

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.