Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 20-2-2017


Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, περιμένουμε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο κατά τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 15 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι με σταδιακή μικρή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, στρεφόμενοι το απόγευμα σε ανατολικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους, 3 με 4 μποφόρ.

Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.