Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Tι θα συμβεί αν ξεχάσετε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό;


Mήπως ξεχάσατε να κλείσετε το μάτι της κουζίνας σήμερα το πρωί καθώς φεύγατε από το σπίτι σας; Mην ανησυχείτε!

Και αν από μέσα σας σκέφτεστε: «Καλό ακούγεται στη θεωρία, τι γίνεται όμως στην πράξη;» εμείς θα σας πούμε ότι ούτε στην πράξη θα έπρεπε να ανησυχείτε.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Τζον Ντρέγκενμπεργκ, διευθυντή Ασφάλειας Καταναλωτών της Underwriters Laboratories, τα μάτια της κουζίνας είναι κατά τέτοιον τρόπο κατασκευασμένα ώστε να μπορούν να παραμένουν επ' αόριστον ανοιχτά!

«Φυσικά δεν προτείνουμε να παραμένει το μάτι της κουζίνας ανοιχτό!, ξεκαθαρίζει ο κ. Ντρέγκενμπεργκ.

«Αν το έχετε ξεχάσει ανοιχτό και δεν υπάρχει τίποτα πάνω στην κουζίνα ή κοντά σε αυτήν τότε το πιο πιθανό είναι ότι το μάτι θα καίει μέχρι να επιστρέψετε σπίτι», λέει μιλώντας στο DIGG.

Tα τεστ στα εργαστήρια της Underwriters Laboratories, επί της ουσίας εξετάζουν τη λειτουργία κάθε ηλεκτρικής κουζίνας που κυκλοφορεί στην αγορά. Μέρος αυτών των δοκιμών αποτελεί και ο έλεγχος της θερμικής τους σταθερότητας. Με άλλα λόγια εξετάζουν το μάτι της κουζίνας προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την ανώτατη θερμοκρασία που μπορεί να φθάσει ο καυστήρας, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Βέβαια είναι περιττό να αναφερθεί ότι αν πάνω στο μάτι έχετε αφήσει κατσαρόλα με φαγητό, το τελευταίο θα πάρει φωτιά!

Πηγή: usay  
http://www.topontiki.gr/article/207998/ti-tha-symvei-xehasete-mati-tis-koyzinas-anoihto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.