Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Καμία διαφορά μεταξύ ευρώ ή δραχμής δεν βρίσκει ο Κουτσούμπας σήμερα!

 
 
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, για το θέμα του νομίσματος, επανήλθε στο ιστορικά καταδισκασμένο δόγμα του ΚΚΕ της δεκαετίας του 1950 "Τι Παπαγος, τι Πλαστήρας", αφού οι δηλώσεις του παραπέμπουν στο "Τι ευρώ, τι δραχμή".

 
Ο κ. Κουτσούμπας, ακολουθώντας την παλαιολιθική σκληρή γραμμή, του ΚΚΕ, ανέφερε συγκεκριμένα ότι, υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ισχυροί κύκλοι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο που ενδιαφέρονται για το πέρασμα σειράς χωρών σε εθνικό νόμισμα και "βάζουν και λαϊκό κόσμο να μιλά γι’ αυτό".

Τόνισε πως πάνω σε αυτό το έδαφος αναπτύσσεται ο "ευρωσκεπτικισμός" και αποσαφήνισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τέτοια ρεύματα. Το ΚΚΕ δεν βάζει πρώτα την έξοδο από την Ευρωζώνη, εμείς μιλάμε για άλλο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα, αν φύγεις από ένα νόμισμα και όλα τα άλλα μείνουν ίδια, τότε θα κάνεις "μια τρύπα στο νερό".

Με άλλα λόγια ο κ. Κουτσούμπας, οραματίζεται την έλευση του κλασσικού κομουνισμού στην Ελλάδα, πριν απο όλα τα άλλα και ανεξάρτητα με το σημερινό διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον, όπου το κλασσικό κομουνιστικό σύστημα είναι στην ουσία ανύπαρκτο. Ο κ. Κουτσούμπας οραματίζεται την ανατροπή του καπιταλισμού στην "γιγάντια" Ελλάδα και τη μεταφορά του στις άλλες χώρες! Αν στο κοντινό μέλλον, η Ελλάδα δεν υπάρχει από την καταστροφή που επιβάλλει η νεογερμανική κατοχή, αυτό είναι κάτι που δεν αφορά τους οραματισμούς του.



 odosdrachmis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.