Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΣΚΑΡΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΑΣΚΑΡΑ…


«Μασκαράδες», καρναβαλιστές (μεταμφιεσμένοι με αποκριάτικες στολές) επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του Συριζα, δηλαδή των πραγματικών μασκαράδων.


Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, περίπου 30 άτομα που φορούσαν αποκριάτικα ρούχα, εμφανίστηκαν από την οδό Πειραιώς και πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης, που φρουρούσε τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού, ενώ επίσης προκλήθηκαν ζημιές σε δυο αυτοκίνητα και στην τζαμαρία των γραφείων.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν άμεσα στην προσαγωγή τουλάχιστον 21 ατόμων, προφανώς καρναβαλιστών, χωρίς να διευκρινίσουν ποιές ακριβώς στολές κίνησαν περισσότερο τις υποψίες των σαϊνιών, που ξαμολύθηκαν στο κατόπιν αυτών των «επικίνδυνων» για την δημοκρατία «στοιχείων»…

Θαυμάστε τώρα την ανακοίνωση του Συριζα:
«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους.
Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων».
Τρικυμία εν κρανίω χαρακτηρίζεται η πλήρης διανοητική σύγχυση, η παραζάλη, ο φουρτουνιασμένος νους, που βολοδέρνει εξ αιτίας μιας έκτακτης ή και παρατεταμένης κατάστασης.
Η τρικυμία εν κρανίω ορισμένες φορές οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση.
Εν προκειμένω η συγκεκριμένη ανακοίνωση, δικαιολογημένα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα κλασσικό παράδειγμα αυτογελοιοποίησης.
Φυσικά κάθε κομμουνιστικό κόμμα έχει το δικαίωμα, εκτός των άλλων, στην αυτογελοιοποίηση και εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι, που θα δυσανεσχετήσουμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις.
Αντίθετα δεν κρύβουμε ότι απολαμβάνουμε κάθε τέτοια στιγμή.
Πραγματικά, ο συντάκτης ή οι συντάκτες της συγκεκριμένης ανακοίνωσης δείχνουν να τα έχουν χαμένα, γεγονός που έχει την εξήγησή του από τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται κάποιος, όταν βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού.

Ας δούμε εν τάχει τι αναφέρει η ανακοίνωση.
Η «δολοφονική» επίθεση κατά των γραφείων του Συριζα είναι «ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας» που πραγματοποίησαν «άνθρωποι του υποκόσμου».
Δεν θα μείνουμε στις «υπερβολές» περί «δολοφονικής» επίθεσης καθ’ ότι είναι εύκολα κατανοητό ότι είναι καθ’ όλα ψευδείς και ότι αποσκοπούν στην περαιτέρω νομιμοποίηση των οποιοδήποτε κατασταλτικών κινήσεων μεθοδεύονται και στην σκληρή αντιμετώπιση κάθε «υπόπτου».

Το πραγματικό ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού.
Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο αργότερα από την εκδήλωση της επίθεσης και προφανώς οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονταν στο βαθύ σκοτάδι, πως είναι δυνατόν η ανακοίνωση του Συριζα να γνωρίζει την προέλευση των «δραστών» και μάλιστα να μιλάει για «υπόκοσμο»;
Ποιός δηλαδή, οι ποιοι και με ποιά γνώση πληροφόρησαν τους «δικούς» τους στην Κουμουνδούρου, ότι αυτοί είναι τα «καλά παιδιά» και αυτά δεν μπορεί να τα κάνει παρά ο «υπόκοσμος» και όχι οι «καθωσπρέπει αγωνιστές»;

«Υπόκοσμος», εξ άλλου, θεωρείται ο κόσμος της «νύχτας», όχι γενικά και αόριστα, αλλά οι προστάτες, οι νταβατζήδες, οι έμποροι ναρκωτικών, τα κλεφτρόνια, οι παραχαράκτες, οι «παπατζήδες», οι ληστές, η μαφία κ.ο.κ.
Ποιοί από όλους αυτούς ντύθηκαν καρναβάλια και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στα γραφεία τού Συριζα;

Οι κομματικοί συντάκτες της ανακοίνωσης, λοιπόν, ισχυρίζονται ότι τούς γνωρίζουν. Εάν δεν πληροφορήθηκαν όσα υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν περί «υποκόσμου» από κάποιους καλοθελητές δεν μπορεί παρά να το γνωρίζουν από ιδία γνώση.

Σ’ αυτήν την περίπτωση πώς τούς γνωρίζουν, τί σχέσεις μπορεί να έχει ο Συριζα με τον «υπόκοσμο», σχέσεις που «χάλασαν» ξαφνικά και ο «υπόκοσμος» θύμωσε και τα έβαλε μαζί του;
Και το σπουδαιότερο, πότε και γιατί αποφάσισε ο «υπόκοσμος» να τα βάλει με την «δημοκρατία» και να της καταφέρει τέτοιο «πλήγμα»;

Δυο λόγια ακόμη για να μην ξεχνιόμαστε.
Σε παρόμοιες περιπτώσεις, όταν το Συριζαίϊκο ήταν στην αντιπολίτευση, χαρακτήριζε τέτοιες ενέργειες ως εκδηλώσεις λαϊκής δυσαρέσκειας κατά των προκατόχων της στα μνημονιακά νταλαβέρια. Τώρα, όμως, περασμένα ξεχασμένα. Όπως εκείνο το εξώφυλλο, με το φλεγόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, που κοσμούσε το ημερολόγιο του Σύριζα. Λέμε, τώρα…
Αλλά όπως φαίνεται εκεί κάτω στην Κουμουνδούρου έχει χαθεί η ψυχραιμία (μαζί με την μνήμη) και πλέον η γελοιότητα –και η υποκρισία– εμφανίζονται σε όλο τους το μεγαλείο…
Εμείς πάντως να ευχηθούμε και εις «ανώτερα»!
Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών

Lemmy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.