Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

"Νεκρικοί Διάλογοι" (για μιαν ακόμα φορά).

ΦΩΤΟ
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
– Μα να τους μειώσουμε πάλι τις συντάξεις μετά το 2018; Δεν θα έχουμε πολιτικό κόστος;
– Μέχρι τότε θα έχουμε ξεπαστρέψει τους μισούς. Υπολόγισε το πολιτικό κόστος στο μισό.


Ηταν ένας ακόμη "επώδυνος συμβιβασμός" (όπως λέγεται εις το πολιτικώς ορθό ιδιόλεκτο η πανωλεθρία). Η κυβέρνηση είπε και επισήμως «ναι» σε όσα υποτίθεται ότι έλεγε "όχι" (δεν έλεγε, απλώς μας δούλευε ότι έλεγε). Απλώς έπρεπε να δείξει ότι «διαπραγματεύθηκε» για όσα είχε υπογράψει ήδη από το 2015.

Κι όμως η κυβέρνηση πανηγυρίζει!

Τι υποτίθεται ότι διεκδικούσε η κυβέρνηση; Μια κουβέντα για το χρέος! Την έλαβε! (για πολλοστή φορά): ο κ. Ντάισελμπλουμ και οι συν αυτώ είπαν ότι «για το χρέος θα κουβεντιάσουμε μετά το τέλος του προγράμματος». Πάλι δικαιώθηκε ο Τσίπρας!

Τι άλλο διεκδικούσε ο Τσίπρας; την ποσοτική χαλάρωση – τι κρίμα! δεν την προλάβαμε! Από Ιούλιο και βλέπουμε αν θα την προλάβουμε. Τι άλλο έλεγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (μέχρι να αναστήσει ο κ. Φίλης τα ζόμπι του ΠΑΣΟΚ); Οτι δεν θα προχωρήσει σε «προκαταβολική ψήφιση μέτρων». Θα προχωρήσει και θα πει κι ένα τραγούδι – ο χερ Σόιμπλε θα βαράει τα νταούλια και η Ελλάδα θα χορεύει. Από το 2019 ως το 2025 και βλέπουμε. (Η προνομοθέτηση μέτρων είναι αντισυνταγματική, αλλά ευτυχώς δεν έχουμε Σύνταγμα.)

Αλλά, αν η κυβέρνηση απέτυχε σε τρία στα τρία, η Τρόικα (και κυρίως το ΔΝΤ που θα έφευγε) πέτυχε επίσης τρία στα τρία: για το αφορολόγητο, για το Ασφαλιστικό, για τα εργασιακά.


Αποδεικνύεται ότι αφορολόγητες σε αυτήν τη χώρα είναι μόνο οι μαλακίες που λέει η προπαγάνδα. Το αφορολόγητο θα πέσει, οι συντάξεις θα κοπούν, η εργασία θα κακοποιηθεί κι άλλο, αλλά η κυβέρνηση πανηγυρίζει(!). Διότι μας θεωρεί ηλίθιους. «Για κάθε μέτρο που θα πάρουμε, θα πάρουμε ένα αντίμετρο»! Και έτσι «το δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό». Πώς; Ακου, χρυσέ μου: Σου κόβω τη σύνταξη, αλλά σου διευκολύνω την πρόσβαση στα φάρμακα!

– Μα ακόμα δεν έχω ανάγκη φάρμακα!
-Να αρρωστήσεις, γίδι! ώστε να αντισταθμίσεις την κομμένη σύνταξη με χαπάκια για τον ίκτερο. «Νεκρικοί διάλογοι» της κατωτάτης υποστάθμης.

Τι όντως πέτυχε η κυβέρνηση σε αυτήν τη «διαπραγμάτευση»; Την επιστροφή της Τρόικας!! Και κλαίει από τη χαρά του κάθε πικραμένος! Τι άλλο πέτυχε; Τα καλά λόγια των ξυλοσχιστών (που μας γδέρνουν) για τις «καλές επιδόσεις» της ελληνικής οικονομίας στο ξεζούμισμα του λαού, καθώς και για τις θυσίες των Ελλήνων που επιτέλους πιάνουν τόπο (και τους αφήνουν στον τόπο). «Νεκρικοί διάλογοι» και νεκρικοί μονόλογοι: τώρα τα αλήστου μνήμης «ισοδύναμα» τα λέμε «αντίμετρα», τη λιτότητα τη λέμε «νέο μείγμα πολιτικής» και τη συμμορία των Δανειστών-Δυναστών τη λέμε «συμμαχία της λογικής». Δεν ξέρω πλέον πότε είναι πιο θλιβεροί οι αριστεροί που γονάτισαν; όταν αυτοπαραμυθιάζονται ή όταν προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν; «Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» έλεγε ο Τσίπρας – μόνον το 2% του ΑΕΠ! Αλλά ακόμα πιο ωραίος ο κ. Ντάισελμπλουμ: «να μη ρίχνουμε πια το βάρος μας στη λιτότητα, αλλά στις βαθιές μεταρρυθμίσεις». Λες και αυτές οι «βαθιές μεταρρυθμίσεις» δεν σημαίνουν ακριβώς ακόμα πιο άγρια λιτότητα.

Ομως ευτυχώς επιστρέφει η Τρόικα! Καβάλα στους χαρταετούς επιστρέφει η Τρόικα! Χαρείτε γέροντες, χαρείτε παίδες! κι εσείς, άνεργοι, υμνείστε! Κι εσείς, Τσίπρα και Κυριάκο, πλακωθείτε! Για το ποιος υπηρετεί τους «θεσμούς» καλύτερα! Το πακετάρισμα του γορίλα είναι η ουσία, το πακετάρισμα των κάθε φορά νέων μέτρων. Στο τσίρκο αυτό δεν έχει πλέον καμιά σημασία η προειδοποίηση «Προσοχή στον Γορίλα», αφού
δεν έχει καν σημασία ούτε η προειδοποίηση «Προσοχή στο Πακετάρισμα του Γορίλα»…


enikos

Στάθης Σταυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.