Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 11-6-2017


Επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το πρωί στη Θράκη, την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια.


Από το μεσημέρι θα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στο Ιόνιο, και στο υπόλοιπο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο αναμένονται επίσης τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, όμως τα φαινόμενα θα είναι μικρότερης έντασης. Στο νότιο Αιγαίο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για βροχοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της Κρήτης. Σημειώνεται ότι στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων, οι άνεμοι θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές. Τα φαινόμενα στη βόρεια και δυτική χώρα θα εξασθενήσουν προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 2 έως 5 βαθμών. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 16 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27, και στην Κρήτη από 14 έως 26.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές από την αρχή του εικοσιτετραώρου, όμως από το μεσημέρι οι βροχές θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.