Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ»


«Πήραμε τελικά αυτά που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτά που δικαιούμασταν. Και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές, για το οριστικό τέλος, σε ένα χρόνο από σήμερα, των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση», δήλωσε με απύθμενο θράσος χιλίων αριστερών πιθήκων το κομμουνιστικό ανδρείκελο, κατά κόσμον Τσίπρας, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Μ’ έναν κυνισμό, που δεν έχει όμοιο του, τον οποίο ουδέποτε διανοήθηκε κάποιος από το εξουσιαστικό συνάφι του να επιδείξει συνέχισε στον ίδιο τόνο.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν τρεις βδομάδες πριν […] Αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας, αλλά και τη κοινή λογική στην Ευρώπη και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου», ενώ συνεχίζοντας υποστήριξε ότι η πιο σημαντική δέσμευση της απόφασης αφορά τη δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018!!!

Το ελεεινό αυτό υποκείμενο δεν έχει ξεχάσει την διάταξη που υπάρχει στο τρίτο μνημόνιο του Ιουλίου του 2015 σύμφωνα με την οποία εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα τότε επιβάλλεται νέο τέταρτο μνημόνιο. Δηλαδή με άλλα λόγια η συμφωνία του 2015 προβλέπει την υποχρεωτική συμμετοχή του ΔΝΤ (για τεχνική στήριξη και χρηματοδότηση) στο τρίτο πρόγραμμα, την οποία μάλιστα έχει και γραπτώς ζητήσει ο Τσακαλώτος, αλλά και την αυτόματη διακοπή τού τρέχοντος προγράμματος και τη συνομολόγηση άλλου στην περίπτωση που το ΔΝΤ δεν μετάσχει σ’ αυτό.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Τσακαλώτου προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τον Ιούλιο του 2015 έχει ως εξής:

«Αγαπητή Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,
Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο, διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.

Βεβαίως, κάποια από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί. Εκτιμούμε, όμως, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν η ελληνική οικονομία μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιστρέψει σε ένα δυναμικό και βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.
Με βάση τα παραπάνω και με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε αιτηθεί μίας νέας τριετούς δανειακής σύμβασης, η οποία έχει ήδη γίνει κατ’ αρχήν δεκτή, και οι όροι της οποίας είναι σήμερα υπό διαπραγμάτευση.
Ως εκ τούτου, και κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο».

Ο Τσίπρας πανηγυρίζει την στιγμή που όχι μόνο επιβάλλονται καινούργια αιματοβαμμένα «πλεονάσματα» ύψους 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060 (!!!), αλλά και σφραγίζεται η δέσμευσή της πρώτης φοράς αριστερά κυβέρνησης να αναγνωρίσει ολόκληρο το «χρέος» ως νόμιμο και οφειλόμενο με την απόφαση της 12-7-2015 και εγκαίρως να φροντίσει για την ολοσχερή εξόφλησή του.

Σημειωτέον ότι η μνημονιακή συμμορία Τσίπρα-Καμμένου με την ίδια απόφαση παραιτήθηκε ρητά και αμετάκλητα από την ονομαστική διαγραφή του «χρέους» υποθηκεύοντας κινητή και ακίνητη περιουσία του δημοσίου (άρα και όσων έχουν ανεξόφλητες οφειλές απέναντί του) ως εγγύηση προς τους δανειστές για την εξόφλησή τους.

Δεν θα είναι νύχτα όταν θα φύγουν κακήν κακώς.
Θα είναι ντάλα μεσημέρι και θα το γιορτάζουμε δεόντως…
Λ.
https://anarchypress.wordpress.com/2017/06/25/%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.