Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«Χωριό Τραμπ» στην... Ινδία


Φιλανθρωπική οργάνωση που κατασκευάζει τουαλέτες μετονόμασε χωριό στην Ινδία δίνοντάς του το όνομα του... αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής στις αγροτικές κοινότητες της χώρας.

Η οργάνωση Sulabh International, που υποστηρίζει ότι έχει κατασκευάσει 1,5 εκατομμύριο τουαλέτες στην Ινδία, τοποθέτησε πινακίδες που γράφουν «Χωριό Τραμπ» και φέρουν μια φωτογραφία του προέδρου στη μικρή κοινότητα Μαρόρα, στο κρατίδιο Χαριάνα.

Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε και η οικογένεια ή οι επιχειρήσεις του Τραμπ έχουν δώσει την άδεια τους για να χρησιμοποιηθεί το όνομα, διευκρίνισε η οργάνωση. Όμως ο ιδρυτής της, ο Μπιντεσβάρ Πάτακ, είπε ότι ελπίζει με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει αρκετή δημοσιότητα και ταυτόχρονα να επιστήσει την προσοχή του κόσμου σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ινδική κοινωνία.

«Μια τέτοια ενέργεια μπορεί να ενθαρρύνει τους πλούσιους, τις εταιρείες και άλλους δωρητές να προσφέρουν χρήματα. Αφού κατασκευαστούν εδώ βασικές υποδομές, η δημοτικότητα του χωριού θα αυξηθεί και θα λειτουργήσει ως κίνητρο», υποστήριξε.

Η μετονομασία του χωριού πάντως είναι καθαρά συμβολική - η ονομασία Μαρόρα θα παραμείνει στους χάρτες και τις πινακίδες. Οι ντόπιοι πάντως δήλωναν ότι μετά χαράς θα υιοθετούσαν το νέο όνομα αν τους έλυνε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για παράδειγμα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, όπως είπε ένας κάτοικος, ο Μοχάμεντ Τζοχαρουντίν.

Ο επικεφαλής της κοινότητας, Σαουκάτ Άλι, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο της οργάνωσης. «Κατασκευάζεται μια τουαλέτα, ένας δρόμος και θα χτιστεί και μια κοινοτική αίθουσα», εξήγησε.

Λιγότερο από το ένα τρίτο του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων της Ινδίας έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο μισός πληθυσμός αφοδεύει στο ύπαιθρο, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο επιδημιών όπως χολέρας, δυσεντερίας, ηπατίτιδας Α και τύφου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500151185

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.