Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Επτά νέα προγράμματα για ανέργους.


Επτά νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν 22.500 ανέργους, των οποίων οι προκηρύξεις θα αναρτηθούν από τις αρχές του Ιουλίου μέχρι και τα...
μέσα του Αυγούστου, ανακοίνωσε η διοικήτρια του Οργανισμού


Συγκεκριμένα, η Μαρία Καραμεσίνη αναφέρθηκε στα δύο νέα προγράμματα που θα προκηρυχθούν και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, τα οποία όπως είπε "θα δώσουν νέα ώθηση στην αγορά εργασίας".

Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν:

♦ Νέους από 25 έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση. Είναι 1.300 θέσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.

♦ Νέους 18 έως 24 ετών που ολοκληρώνουν την άσκηση πάνω στον τομέα των σπουδών τους. Οι θέσεις εργασίας είναι 2.500.

«Πρόκειται για την ένταξη των νέων σε κανονικές θέσεις απασχόλησης», διευκρίνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, επισημαίνοντας πως ουσιαστικά τα νέα προγράμματα αποτελούν «τη δεύτερη φάση της ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, μετά την πρώτη φάση, η οποία αφορά την πρακτική άσκηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα».

Αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο προορίζεται για άτομα 55 ετών και άνω, επισημαίνοντας πως είναι ένα πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας και οι προσλήψεις θα γίνουν σε επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σ' ένα επιπλέον πρόγραμμα 2.000 θέσεων εργασίας, το οποίο αφορά σε άτομα με αναπηρίες και αποφυλακισμένους, το οποίο θα προκηρυχθεί στα μέσα Αυγούστου.

Η ένταξη των ανέργων στις 22.500 νέες θέσεις εργασίας «θα γίνουν το φθινόπωρο» επισήμανε η ίδια και κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ...

efsyn
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.