Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ 1-1-2018, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ

Του Βασίλη Πολυχρόνη 

Εν τω μεταξύ κι ενώ... θριαμβεύουμε εις τας Ευρώπης συνεχώς και "νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν πρόκειται να επιβληθούν" (γελάστε ελεύθερα), παρακάτω παρατίθεται ένας κατάλογος μέτρων που ψηφίστηκαν και έχουν εφαρμογή από 1-1-2018:


1.Κατάργηση της έκπτωσης ποσοστού 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων.Αυτό αυτομάτως επιφέρει ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ κατά το αντίστοιχο ποσό.

2.Κατάργηση της διάταξης που προβλέπει έκπτωση από το φόρο εισοδήματος κάθε φυσικού προσώπου του 10% του ποσού των δαπανών του για ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη κάτι που σημαίνει έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων.

3.Επιβολή φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα (μέχρι και 4 ευρώ ημερησίως).Άκρως αντιτουριστικό μέτρο.

4.Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.Θυμάστε πως λόγω προσφυγικού είχε παραμείνει ο μειωμένος ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά.Τώρα πια καταργείται και ο ΦΠΑ εξισώνεται με την υπόλοιπη Ελλάδα.

5.Κατάργηση του μειωμένου κατά 50% συντελεστή ΕΦΚ έναντι του ισχύοντος κανονικού συντελεστή που εφαρμόζεται στην περιοχή Δωδεκανήσου για την αιθυλική αλκοόλη που περιέχεται στα αλκοολούχα ποτά ή άλλα αλκοολούχα προϊόντα.Με δυο λόγια καταργείται το ειδικό καθεστώς duty free των Δωδεκανήσων.

6. Περικοπή κατά 50% των επιδομάτων θέρμανσης.Θα αυξηθούν τα μαγκάλια με ότι αυτό συνεπάγεται.

7.Απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων από την 1η μέρα που μια νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα γίνεται ληξιπρόθεσμη.

8.Επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων. Αυτό δεν το βάζω για την επιβολή του φόρου,αλλά επειδή έχει αποπειραθεί το ΥΠΟΙΚ 2 φορές μέχρι τώρα να απαλλάξει από το φόρο υπεραξίας τα ακίνητα επιχειρήσεων που πωλούνται μαζί με την επιχείρηση,"φωτογραφίζοντας" τις αγοραπωλησίες του Ι.Σαββίδη.

Αυτά τα... ολίγα μας περιμένουν από 1-1-2018.Για πείτε κάτι για "έξοδο από της επιτροπεία με την κοινωνία όρθια" να ακούσω πως ξεκουμπώνεται η "αριστερή" σας ρόμπα!


#ξεφτίλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.