Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ελληνικές παραλίες στις 15 καλύτερες στην Ευρώπη για το 2017

 
Πέντε ελληνικές παραλίες είναι ανάμεσα στις 15 καλύτερες στην Ευρώπη για το 2017, όπως αναδείχθηκαν από τις προτιμήσεις ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο στην ιστοσελίδα για την προώθηση των ευρωπαϊκών προορισμών, European Best Destinations.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Κανάλι της Αγάπης και το Πόρτο Τιμόνι στην Κέρκυρα, την παραλία Σεϋχέλλες Ικαρίας, το Σίμο στην Ελαφόνησο και το Ξι στην Κεφαλονιά.2. Κανάλι της Αγάπης/ Canal d'Amour | Σιδάρι Κέρκυρας

Κανάλι της Αγάπης/ Canal d'Amour | Σιδάρι Κέρκυρας



Είναι ίσως η διασημότερη και πιο ιδιαίτερη παραλία ολόκληρου του νησιού. Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Σιδάρι και Περουλάδες στις βόρειες ακτές του νησιού σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας. Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του Ιονίου και έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, την οποία οφείλει στο περίφημο λευκά σμιλεμένα βράχια και καταγάλανα νερά, που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό.

 Πόρτο Τιμόνι/ Αφιώνας | Κέρκυρα



Βρίσκεται δίπλα στο Χωριό Αφιώνας και πρόκειται για μια στενή λωρίδα γης που χωρίζει δυο από τις ωραιότερες παραλίες της Κέρκυρας. Τα νερά είναι καταγάλανα και οι παραλίες καλύπτονται από βοτσαλάκι. Μια ιδιαιτερότητα είναι ότι η κάθε παραλία έχει διαφορετική θερμοκρασία, έτσι μπορείτε να επιλέξετε σε ποια από τις δυο θα κάνετε την βουτιά σας.

Παραλία Σεϋχέλλες | Ικαρία, Ελλάδα



Απομακρυσμένη παραλία με καθαρά καταγάλανα νερά. Είναι προσβάσιμη με ΙΧ και δεν διαθέτει καφετέριες ή καντίνα. Δεν υπάρχει σκιά πριν από το απόγευμα.

Σίμος, Ελαφόνησος



Η παραλία του Σίμου, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ελαφονήσου στην Πελοπόννησο κυρίως για την πανδαισία χρωμάτων της, τα πεντακάθαρα νερά της, τους φυσικούς αμμόλοφους που ξεπερνούν τα 10 μέτρα σε ύψος και τα απίστευτης ομορφιάς κρίνα της θάλασσας.

Ξι | Κεφαλονιά



Βρίσκεται νότια του χωριού Μαντζαβινάτα, περίπου 8 χιλιόμετρα νότια από το Ληξούρι. Σημαντικό χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το κόκκινο-κεραμιδί χρώμα της άμμου. Έχει ρηχά νερά και είναι οργανωμένη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.