Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Κρήτη: Το μέρος όπου το χιόνι δεν έχει λιώσει εδώ και αιώνες (Photos - Video)


Τα βουνά της Κρήτης αποτελούν ένα μοναδικό θησαυρό που μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό περιπατητή. Όσο και αν τα περπατήσει κάποιος, ποτέ δεν θα είναι αρκετό για να ανακαλύψει τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες αυτών. Μια τέτοια μοναδική περιπλάνηση για κάθε φυσιολάτρη αποτελεί η "Μηλέ".


Στην βορεινή πλευρά των Λευκών Ορέων, σε υψόμετρο 1800 μέτρων πάνω από το χωριό «Μαδάρο» υπάρχει αυτός ο ορεινός παράδεισος, ένα μέρος που μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος ως… "αιώνια όαση δροσιάς".

Η "Μηλέ", που πήρε το όνομα από ορισμένες αγριομηλιές που είναι διασκορπισμένες στο σημείο, είναι ένα σπηλαιόβαθρο μέσα σε ένα ορεινό ανάγλυφο, στα 1800 μέτρα εκεί που το χιόνι, όπως υποστηρίζουν γνώστες των βουνών δεν έχει λιώσει ποτέ εδώ και αιώνες.Κύριος λόγος είναι διότι ο ήλιος σε ένα μέρος του σπηλαίο πέφτει για ελάχιστη ώρα και σε συνδυασμό με το υψηλό υψόμετρο που το χειμώνα πέφτει πολύ χιόνι, να μην προλάβει να λιώσει μέχρι ως ότου ξαναχιονίσει .
Ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Χανίων, κ.Μπαδογιάννης μιλώντας στο Flashnews είπε ότι «Η Μηλέ, είναι το σπήλαιο που πάρα πολλά χρόνια πριν ντόπιοι κατέβαζαν τον πάγο που δημιουργούνταν εκεί και έκαναν στα Χανιά την "χαρουμπία".
Πηγή: Flashnews.gr  
http://www.topontiki.gr/article/227360/kriti-meros-opoy-hioni-den-ehei-liosei-edo-kai-aiones-photos-video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.