Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Αυγουστιάτικη πανσέληνος: σε 115 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους



Συνολικά 115 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.


Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και Μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα -μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών- ενώ άλλοι 22 χώροι και Μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.



Όσον αφορά στην Αθήνα και την Αττική, εκείνη τη βραδιά, η Ακρόπολη θα παραμείνει ανοικτή έως τις 8 το βράδυ και το Σούνιο έως τα μεσάνυχτα.
Η αφίσα που συνοδεύει τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου 2017 φέρει φωτογραφία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, η οποία κηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
Μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με τη φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού (20.00 - 22.00), αλλά και στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά («Μελωδίες στην Πανσέληνο» με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και The Underground Youth Orchestra, στις 21.00).


Η αφίσα που συνοδεύει τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου 2017 φέρει φωτογραφία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας
 
Ξεχωριστή θα είναι και η εκδήλωση στον υποβλητικό χώρο Ρόκκας στην Κίσσαμο Χανίων Κρήτης, όπου στις 7 Αυγούστου θα κορυφωθούν οι «Γιορτές Ρόκκας 2017», περιλαμβάνοντας συμφωνική συναυλία με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, τον μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων - ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου.

naftemporiki.gr

http://www.naftemporiki.gr/story/1262801/augoustiatiki-panselinos-se-115-mouseia-kai-arxaiologikous-xorous

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.