Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ραντεβού στην εφορία: Κάθε μήνας και ένας φόρος από 31 Ιουλίου ως τον Ιανουάριο


Αντιμέτωποι με τον ετήσιο φορολογικό γολγοθά βρίσκονται εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς από τις επόμενες μέρες και μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 το ραντεβού με τις φορολογικές υποχρεώσεις θα είναι μηνιαίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των φόρων που έρχονται μαζεμένοι στο β΄εξάμηνο του 2017:

-31 Ιουλίου καταβάλλεται η α΄δόση φόρου εισοδήματος 2016. Επιπλέον, οι μικροεπαγγελματίες υποβάλουν και τις δηλώσεις ΦΠΑ β΄τριμήνου

-τον Αύγουστο αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 201

-έως 29 Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση φόρου εισοδήματος και η 1η δόση ΕΝΦΙΑ ταυτόχρονα

-έως 31 Οκτωβρίου πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση ΕΝΦΙΑ και να υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ γ΄τριμήνου οι έμποροι και επαγγελματίες

-έως 30 Νοεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η 3η και τελευταία δόση φόρου εισοδήματος, αλλά και η 3η δόση ΕΝΦΙΑ

-έως 29 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ

-έως 31 Ιανουαρίου πρέπει να πληρωθεί η 5η και τελευταία δόση ΕΝΦΙΑ.

Αναλυτικά:

Στις 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, που αφορά σχεδόν 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους για τους οποίους προέκυψε χρεωστικό εκκαθαριστικό. Η πληρωμή κατανέμεται σε έως 3 διμηνιαίες δόσεις (Ιούλιος - Σεπτέμβριος - Νοέμβριος) αλλά στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν πως όσοι έχουν μικρά ποσά οφειλής, θα τα εξοφλήσουν εφάπαξ και προσβλέπουν έτσι σε είσπραξη 1,5 δισ. ευρώ μέσα στον Ιούλιο. Οι πληρωμές φόρων γίνονται πλέον δωρεάν μόνον μέσω e-banking ή σε περισσότερες δόσεις με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Όσοι πληρώσουν στα γκισέ των τραπεζών με μετρητά, πρέπει να γνωρίζουν ότι προβλέπονται έξτρα χρεώσεις.

Πέντε θα είναι οι δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ, τον οποίο θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν πάνω από 7,4 εκατ. φορολογούμενοι. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι και την 29η Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2018.

Σημειώνεται πως διαφορές σε σχέση με το 2016 δεν θα υπάρξουν ενώ ο εισπρακτικός στόχος παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ.

Μέσα στον Αύγουστο, προς το τελευταίο δεκαήμερο, η ΑΑΔΕ θα ανεβάσει στο Taxis τα καινούρια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2017.

Σε αυτά, στο τέλος του έτους θα πρέπει να προστεθούν και τα τέλη κυκλοφορίας, για τα οποία ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει μεγάλες αλλαγές. Σύμφωνα με αυτόν, τα τέλη θα είναι δύο ταχυτήτων και θα λαμβάνονται υπόψη ο κυβισμός του κινητήρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως και η παλαιότητα.

http://www.topontiki.gr/article/231646/rantevoy-stin-eforia-kathe-minas-kai-enas-foros-apo-31-ioylioy-os-ton-ianoyario

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.