Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ναρκωτικά και όπλα στη «σκοτεινή» πλευρά του Διαδικτύου


Συντάκτης: efsyn.gr
Μεγάλη επιχείρηση ευρωπαϊκών και αμερικανικών αρχών οδήγησε στο κλείσιμο δύο από τις μεγαλύτερες «αγορές» παράνομων προϊόντων στο «βαθύ, σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web).

Η επιχείρηση θεωρείται ως μεγάλη επιτυχία, καθώς οι AlphaBay και Hansa είχαν συνδεθεί με την πώληση ναρκωτικών, όπλων, διαδικτυακών ιών και κλεμμένων δεδομένων.

Σύμφωνα με την Europol υπήρχαν περισσότερες από 250.000 καταχωρήσεις για παράνομα ναρκωτικά και τοξικά χημικά στο AlphaBay. Το εν λόγω site ήταν εκτός λειτουργίας από τις αρχές Ιουλίου γεννώντας υποψίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, δήλωσε «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί Αμερικανοί που σκοτώθηκαν από ναρκωτικά του AlphaBay. Ένα από τα θύματα ήταν 18 ετών και τον Φεβρουάριο πέθανε από υπερβολική δόσι ενός οπιούχου, το οποίο προμηθεύτηκε από το AlphaBay».

Στις 5 Ιουλίου είχε συλληφθεί στην Ταϊλάνδη ο 26χρονος Κανδός Αλεχάντρε Κάζες, ο οποίος φέρεται να είναι εκ των διαχειριστών του AlphaBay.

Η αστυνομία είχε, ακόμη, κατασχέσει προϊόντα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, τρία ακίνητα και τέσσερα αυτοκίνητα Lamborghini.

Ο Κάζες, πάντως, βρέθηκε αργότερα νεκρός στο κελί του σε φυλακή της Μπανγκόγκ με το υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει λόγο για αυτοκτονία.

http://www.efsyn.gr/arthro/narkotika-kai-opla-sti-skoteini-pleyra-toy-diadiktyoy
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.