Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Τέσσερα χρόνια μετά, η Ασπασία η κοπέλα που ο πατέρας της, την πυροβόλησε στο κεφάλι, επιστρέφει στον κόσμο.


Πέρασαν τέσσερα χρόνια από εκείνο το μοιραίο μεσημέρι στο Άργος, όταν ο πατέρας της τυφλωμένος από την παράνοιά του την πυροβόλησε στο κεφάλι. Τέσσερα χρόνια, στα οποία η Ασπασία Μπόγρη δίνει με γενναιότητα, πείσμα και θέληση την μάχη για να επιστρέψει πάλι στην ζωή.


Από τις 12 Αυγούστου του 2013 μέχρι και σήμερα είναι μέσα σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης αλλά έφτασε η ώρα να βγει από αυτά και να συνεχίσει την μεγάλη της μάχη μένοντας σε ένα κανονικό σπίτι.

Το EΤhe Magazine του EleftherosTypos.gr μίλησε με την μητέρα του κοριτσιού που έχει συγκινήσει με την περιπέτειά της όλο το Πανελλήνιο, Σπυριδούλα Φατούρου, για την επόμενη ημέρα της Ασπασίας αλλά και για τις δυσκολίες που είναι πολλές.

Στην αρχή αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Ασπασία πρέπει να φύγει από το κέντρο αποκατάστασης: «Σε λίγες ημέρες, πρώτα ο Θεός φεύγουμε από το κέντρο και ερχόμαστε στην Αθήνα. Η Ασπασία επιβάλλεται να φύγει από εδώ μέσα. Μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής της στα νοσοκομεία δεν μπορεί να το αντέξει άλλο. Το παιδί έχει… φρενάρει. Δεν πρέπει να μείνει άλλο στο κέντρο καθώς η ψυχολογία της είναι σε πάρα πολύ άσχημο σημείο. Μου το φωνάζει με όλους τους τρόπους πως πρέπει να φύγει και αυτό θα κάνω».

Αλλαγή περιβάλλοντος και εντατικοποίηση της θεραπείας

Συνεχίζοντας μας εξήγησε ακόμη περισσότερο γιατί η έξοδος της Ασπασίας από το κέντρο αποκατάστασης είναι αναγκαία τονίζοντας πως δεν σταματά στο ελάχιστο η αγωγή στην οποία υποβάλλεται: «Θα πάμε σε ένα άλλο σπίτι στην Αθήνα και όχι στο Άργος γιατί εκεί δεν έχουμε πλέον σπίτι. Η αγωγή στην οποία υποβάλλεται και ο αγώνας αποκατάστασής της δεν σταματά στο παραμικρό. Οι θεραπείες θα συνεχιστούν έντονα και σε καθημερινή βάση. Απλά, το παιδί πριν από 4 χρόνια ήταν νεκρό και τώρα πλέον κάνει το επόμενο βήμα για να ζήσει.

»Η μετακόμισή μας σε ένα σπίτι και η αλλαγή του περιβάλλοντος θα την βοηθήσει πάρα πολύ στον ψυχολογικό τομέα. Θα είναι πιο ανθρώπινα και πιο κοντά στην περιοχή μας. Πλέον οι φίλοι της θα μπορούν να την επισκέπτονται πολύ πιο εύκολα και αυτό θα την βοηθήσει. Άλλωστε η αποκατάσταση είναι και θέμα κοινωνικοποίησης και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Η Ασπασία είναι πλέον 21 ετών και έχει και άλλες ανάγκες. Θέλει να είναι δίπλα στους φίλους της να κάνει περισσότερες βόλτες να δέχεται έντονα ερεθίσματα που θα την βοηθήσουν περισσότερο στην μάχη για την αποκατάστασή της».

Συνέχεια
http://www.topontiki.gr/article/231737/tessera-hronia-meta-i-aspasia-i-kopela-poy-o-pateras-tis-tin-pyrovolise-sto-kefali
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.