Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

O Evo Morales διακήρυξε "πλήρη ανεξαρτησία" της Βολιβίας από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα! (VIDEO)


22 Ιούλη 1944 στο Μπρέττον Γουντς των ΗΠΑ αποφασίστηκε η δημιουργία του... Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας και η υιοθέτηση του συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών στο διεθνές εμπόριο, θέτοντας στο περιθώριο τον "κανόνα του χρυσού" για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Την ημέρα της περιβόητης Διάσκεψης του Μπρέττον Γουντς επέλεξε ο πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales να διακηρύξει «ΠΛΗΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Η διακήρυξη του Έβο μέσω του Προεδρικού tweet ανατρέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό καπιταλιστικό σύστημα και σηματοδοτεί νέες προοπτικές για χώρες που διαθέτουν πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις, εκφραστών λαϊκών εθνικών συμφερόντων: «Αυτές οι οργανώσεις υπαγόρευσαν την οικονομική μοίρα της Βολιβίας κι όλου του κόσμου. Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε την πλήρη ανεξαρτησία από αυτές».





Evo Morales Ayma‏
@evoespueblo

Un día como hoy en 1944 finaliza la Conferencia Económica de Bretton Woods (EEUU), en la que se acuerda la creación del FMI y BM.
Estos organismos dictaron el destino económico de Bolivia y del mundo. Hoy podemos decir que tenemos total independencia de ellos.

Ο Evo Morales, ο Νοτιοαμερικανός ηγέτης υπογραμμίζει πλήρη ανεξαρτησία της κυβέρνησής του από τις παγκόσμιες οργανώσεις που διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο ποδηγέτησης της παγκόσμιας οικονομίας. Αρκεί να αναλογιστούμε την σημερινή κατάσταση στην πατρίδα μας.

Ο Morales επιβεβαίωσε επίσης ότι αυτές οργανώσεις είχαν αντιπροσωπείες στη χώρα του και γραφεία σε κυβερνητικούς οργανισμούς (υπουργεία, όπως στην Ελλάδα όπου υπουργοί συσκέπτονται και απλώς "διαπραγματεύονται" το ύψος των μέτρων λιτότητας κι εξαθλίωσης) και συμμετείχαν σε συσκέψεις κυβερνητικών οργάνων της Βολιβίας.


Ο Evo Morales κέρδισε τις εκλογές το 2006 και η κυβέρνησή του κληρονόμησε μια τραγική οικονομική κατάσταση στη χώρα, με πολιτικές λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και οργανισμών κοινής οφέλειας. Μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που άλλαξε ραγδαία από την επόμενη ημέρα της εκλογής του. Αρκεί κάποιος να αναλογιστεί πως στη Βολιβία του Morales, ένα χρόνο μετά την εκλογή του και παρά τον διεθνή οικονομικό πόλεμο εναντίον του από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, έφερε ραγδαία ανάπτυξη στη χώρα του αυξάνοντας άμεσα τις κοινωνικές δαπάνες (45%) και παρά τις αντιρρήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και του αγώνα εναντίον της φτώχειας (αυξήσεις μισθών και συντάξεων).


Μετά από 10 χρόνια η Βολιβία του Έβο, σε συνεχή πόλεμο με ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα, ανέτρεψε αποικιακές καταστάσεις προηγούμενων 60 χρόνων. Ανέτρεψε όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου καταδυναστεύει τον πλανήτη και σήμερα δείχνει σ' όλο τον κόσμο πως υπάρχει άλλος δρόμος!
Αυτό το σημαντικό παγκόσμιο γεγονός -δυστυχώς δεν θα βρει τη σχετική δημοσιοποίηση από τα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία- μπορούμε να το κατανοήσουμε απλά, σαν να είχαμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ευρώ.


Ο Morales απέδειξε ότι μια χώρα μπορεί να έχει τεράστια ανάπτυξη χωρίς δανεισμό, με εθνικό νόμισμα. Κάθε σεντς δανείου σημαίνει ότι την οικονομική πολιτική της χώρας σου επιβάλλουν οι δανειστές με μνημόνια και υποδείξεις για μισθούς, συντάξεις, ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών σου πηγών με τις πολυεθνικές και την καραμέλα των "επενδύσεων".

Η Βολιβία του Έβο έδειξε πως λαοί και πολιτικές ηγεσίες που εμπνέονται από πατριωτισμό και στοχεύουν την ευημερία των λαών τους, ΜΠΟΡΟΥΝ


 

Η απόφαση της Βολιβίας δίνει χέρι βοήθειας στη Βενεζουέλα και διατρανώνει πως οι λαοί που δεν αποδέχονται αφεντικά στον τόπο τους μπορούν να νικήσουν το κεφάλαιο.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ή συμπτωματικό πως ο Morales είναι και στο πλευρό της Συρίας. Εκεί που ο Άσαντ -η Συρία χωρίς σχέσεις με Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ- δίνει νικηφόρα τη μάχη εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, της τρομοκρατίας και του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου:




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.