Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Facebook: Ο ύπουλος κίνδυνος για τις γυναίκες και τι να προσέχουν.


Η μελέτη συμπεριέλαβε 128 φοιτήτριες που μέσω μιας online έρευνας έδωσαν στοιχεία σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και τη συναισθηματική τους σύνδεση με το Facebook, όπως το πόσο χρόνο ξοδεύουν καθημερινά σε αυτό, τον αριθμό των “φίλων” που έχουν εκεί και για το αν σε τείνουν να συγκρίνουν το δικό τους σώμα με εκείνα άλλων γυναικών που ανεβάζουν φωτογραφίες τους στην γνωστή ιστοσελίδα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που είχαν μεγαλύτερη συναισθηματική σύνδεση με το Facebook ήταν πιο πιθανό να συγκρίνουν τα σώματά τους με εκείνα άλλων γυναικών και να ακολουθήσουν πιο επικίνδυνες δίαιτες.

Από την άλλη πλευρά, εκείνες οι γυναίκες που δεν είχαν την ίδια “εξάρτηση” από το Facebook, ήταν λιγότερο πιθανό να ανησυχούν για την εικόνα του σώματός τους, ή να προβούν σε κάποια επικίνδυνη δίαιτα.

Η έρευνα έγινε από την Σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ και δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του επιστημονικού περιοδικού Journal of Adolescent Health.

Η επικεφαλής της έρευνας και επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής του πανεπιστημίου, Stephanie Zerwas, υποστηρίζει ότι “...το Facebook θα μπορούσε να είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για να προωθηθεί η κοινωνική στήριξη και οι συνδέσεις με τους φίλους και την οικογένεια. Και αν κερδίζετε ήδη αυτού του είδους την κοινωνική στήριξη από το site, ίσως να είναι λιγότερο πιθανό να ανησυχείτε για την εικόνα του σώματός σας”.

Και προσθέτει: “Αλλά αν το χρησιμοποιείτε ως ένα μέτρο για να συγκρίνετε το σώμα σας με εκείνο κάποιου 'φίλου' ή άλλου χρήστη γενικότερα, το Facebook θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την προώθηση της επικίνδυνης συμπεριφοράς σε αμφιλεγόμενες δίαιτες”.


http://www.medicinenet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.