Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η μοναξιά των υπερμοντέρνων Ιαπώνων.


Σχεδόν οι μισοί από τους Ιάπωνες, μπαίνουν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους δίχως να έχουν αποκτήσει σεξουαλικές εμπειρίες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.
Η χώρα βιώνει μια ραγδαία δημογραφική κάμψη, καθώς οι νέοι απέχουν από το σεξ και αποφεύγουν να συνάψουν συντροφικές σχέσεις.


Μερικοί άνδρες ισχυρίστηκαν ότι «βρίσκουν τις γυναίκες τρομακτικές», στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με την οποία το 43% των ερωτηθέντων μεταξύ των ηλικιών 18 με 34 δηλώνουν ότι είναι παρθένοι.

Μια γυναίκα, όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι το 64% των ανδρών της ηλικίας της δηλώνει ότι δεν είναι σε σχέση, είπε ότι οι άνδρες «δεν θα μπουν στον κόπο» να ζητήσουν ραντεβού από κοπέλες της ηλικίας τους, γιατί είναι ευκολότερο για αυτούς να ικανοποιούνται βλέποντας διαδικτυακό πορνό.


Ο αριθμός των γεννήσεων στην Ιαπωνία, έπεσε φέτος κάτω του 1 εκ. για πρώτη φορά στην ιστορία της, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημογραφίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ιαπωνίας προβλέπει ότι ο τωρινός της πληθυσμός των 127 εκ., θα μειωθεί κατά 40 εκ. μέχρι το 2065.


Αυτή η κρίση γονιμότητας έχει αφήσει τους πολιτικούς της χώρας να αναρωτιούνται γιατί οι νεώτερες γενιές απέχουν από το σεξ.
Ο κωμικός Άνο Ματσούι, 26 ετών, είπε στο BBC: «Δεν έχω καμία αυτοπεποίθηση με τα κορίτσια. Δεν ήμουν ποτέ δημοφιλής σε εκείνες. Μια φορά ζήτησα από μια κοπέλα να βγούμε, αλλά αυτή αρνήθηκε. Αυτό με τραυμάτισε. Υπάρχουν πολλοί άνδρες σαν κι εμένα, που βρίσκουν τις γυναίκες τρομακτικές. Φοβούμαστε την απόρριψη, κι έτσι περνούμε τον χρόνο μας κάνοντας διάφορα χόμπι, όπως κινούμενα σχέδια. Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό».


Η καλλιτέχνης Μεγκούμι Ιραγκάσι, που κάποτε είχε αποτυπώσει τρισδιάστατα το δικό της γεννητικό όργανο, είπε «δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια σχέση. Ένα αγόρι πρέπει να ζητήσει από ένα κορίτσι να βγουν ραντεβού. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν θα μπουν στον κόπο. Μπορούν να παρακολουθήσουν πορνό στο διαδίκτυο κι έτσι να ικανοποιηθούν σεξουαλικά».


Η συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας καθώς οι θάνατοι έχουν υπερβεί τις γεννήσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει ονομαστεί ως «δημογραφική ωρολογιακή βόμβα» και ήδη επηρεάζει τις αγορές στέγης και εργασίας, το επίπεδο της κατανάλωσης, και τα σχέδια για μακροχρόνιες επενδύσεις των επιχειρήσεων.
Και άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Δανία και η Σιγκαπούρη έχουν χαμηλούς δείκτες γεννήσεων, αλλά της Ιαπωνίας είναι πολύ χειρότεροι. Μια πανεθνική έρευνα που διεξήχθη νωρίτερα μέσα στον χρόνο υποστήριζε ότι το 20% των Ιαπώνων που βρίσκονται στην ηλικία των 50 δεν έχουν ακόμα παντρευτεί. Το ίδιο ισχύει και για 1 στις 7 γυναίκες.


Οι δείκτες παρουσιάζουν την χειρότερη επίδοση από την στιγμή που ξεκίνησαν οι απογραφές αυτού του τύπου, το 1920, και παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξης του 3,2% για τους άντρες και 3,4% για τις γυναίκες, από το 2010. Οι αυξητικές τάσεις του φαινομένου καταλογίζονται στην χαλάρωση των κοινωνικών πιέσεων για γάμο, αλλά και στην προϊούσα οικονομική ανασφάλεια. Το Ινστιτούτο υποστηρίζει ότι ο αριθμός των εργένηδων Ιαπώνων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι δηλώνουν πως δεν έχουν καμία πρόθεση να παντρευτούν στο μέλλον.

 
Independent
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.