Τελευταίες Αναρτήσεις

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Η λήθη του πόνου


Το κρεβάτι δίπλα στην πόρτα είναι άδειο. Φαίνεται να έχει ξεχάσει τον προηγούμενο πόνο και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον επόμενο.

Τα κρεβάτια των νοσοκομείων έχουν μικρή μνήμη ή καθόλου μνήμη.

Πώς θα άντεχαν αλλιώς τόσο πόνο, τόσα κλάματα και αναστεναγμούς, τόσες βαριές ανάσες, τόσες τελευταίες ανάσες. Μόλις αλλαχτούν τα ματωμένα και ιδρωμένα σεντόνια, με την απομάκρυνση, δηλαδή, του τελευταίου ενοίκου, το κρεβάτι τα σβήνει όλα.

Αν κατέγραφε όλη αυτή την οδυνηρή μνήμη και τη συσσώρευε, θα έπρεπε να συρρικνωθεί, το στρώμα του θα αφανιζόταν με τον καιρό, τα σίδερά του θα ξέβαφαν, θα σκούριαζαν και η σκουριά θα τα διάβρωνε.

Πόσους ασθενείς θα μπορούσε να αντέξει ένα τέτοιο κρεβάτι; Δύο, τρεις, δέκα; Αν συνέβαινε αυτό, τα νοσοκομεία θα έπρεπε να αλλάζουν κρεβάτια μια φορά τουλάχιστον το χρόνο, αν όχι περισσότερες.

Πηγή: artinews.gr
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_743.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Η προτιμηση μας ειναι τα Eλληνικά και όχι τα greeklish.

Δημοσιευουμε κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη.