Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

…στην λάθος χώρα, στην λάθος Αριστερά, στην λάθος Δούρου!


Για την φονική πλημμύρα έφταιγε η κλιματική αλλαγή –που δημιουργήθηκε τώρα, επί των ημερών των απίθανων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (πιθανώς και για να τους υπονομεύσουν), αλλά για τις προηγούμενες έφταιγαν … οι προηγούμενοι– δεν συνέτρεχαν παρόμοιοι λόγοι. Ή έχεις πρωθυπουργό ή δεν έχεις! 
 
Για την φονική πλημμύρα επίσης έφταιγε ο Μητσοτάκης, ο οποίος αν ασκούσε  σοβαρή αντιπολίτευση, έπρεπε να δώσει συγχαρητήρια  στην κυρία Δούρου για τις προληπτικές της ενέργειες, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητά της και εν γένει την αυτοθυσία που επέδειξε.
 
Τι ζητάμε ευθύνες από την κυρία Δούρου;  Σοβαρά τώρα, αυτή ευθύνεται για τα ακραία καιρικά  φαινόμενα; Αυτή φταίει που οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα;  Αυτή φταίει που ο Κυριάκος είναι ανάλγητος νεοφιλελεύθερος -πιθανότατα όχι τόσο αποτελεσματικός όσο ο Τσίπρας αλλά αυτό είναι άλλο θέμα- και τρέχει να εκμεταλλευτεί την κλιματική αλλαγή;  
 
Τι να προκάνει η κυρία Δούρου; Τι προτεραιότητες να δώσει; Να μην δώσει ας πούμε για το γήπεδο της ΑΕΚ 20 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό και άλλα 7-8 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό; Έσωσε το εγχώριο ποδόσφαιρο η νομάρχης και της ζητάμε κι ευθύνες; Ντροπή! Να αφήσει τη χώρα χωρίς γήπεδα; Τότε τι θα λέγαμε;  Ότι έδωσε 10 εκατομμύρια  για αντιπλημμυρικά έργα  που έτσι κι αλλιώς είναι άχρηστα έτσι που τα έκαναν οι προηγούμενοι και άφησε τη χώρα χωρίς ποδόσφαιρο; Υπάρχουν και προτεραιότητες όταν κυβερνάς. Γίνονται αυτά σε μια σοβαρή αριστερή χώρα; 
 
Η κυρία Δούρου έκανε ό,τι μπορούσε: Λίγο είναι που θα υποβάλλει  μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου; Μήνυσε την κλιματική αλλαγή και το παρελθόν που θα κληθούν να απολογηθούν στη δικαιοσύνη. Αυτό θα πει αριστερή διακυβέρνηση. Εξαγγέλλεις-καταγγέλλεις. 
 
Όχι, η κυρία Δούρου δεν σκοπεύει να επωμιστεί την ευθύνη άλλων παραγόντων, που «επί χρόνια οικοδόμησαν ένα σύστημα ατιμωρησίας». Η ίδια δεν έχει καμιά ευθύνη -εδώ και τρία χρόνια- και δεν σκοπεύει να χαλάσει αυτή την παράδοση της ατιμωρησίας. Η Αριστερά σέβεται τις παραδόσεις. 
 
Για παράδειγμα, κυβερνά με διορισμούς αποκαθιστώντας χρόνιες αδικίες, με δηλώσεις, δίχως διαδηλώσεις, αλλά κυρίως με τις  βαθυστόχαστες και υψηλού κύρους θεωρητικές τοποθετήσεις των Καρανίκα , Πολάκη και άλλων λαμπρών αστέρων που καταυγάζουν το πλεόνασμα  ηθικού πλεονεκτήματος!   
 
Σιγά μην ασχοληθεί η κυρία Δούρου με τα αντιπλημμυρικά έργα. Αυτά είναι υπόθεση έξι μηνών. Το δήλωσε κατ’ επανάληψη. Τι άλλο θέλετε;  Αυτή θα ξεβουλώσει τα ποτάμια που βούλωσαν οι προηγούμενοι; 
 
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: σ’ αυτήν τη φονική πλημμύρα  τελικά… έφταιγαν οι νεκροί που βρέθηκαν στο λάθος μέρος, στην λάθος στιγμή, στην λάθος χώρα, στην λάθος Αριστερά, στην λάθος Δούρου!

http://www.topontiki.gr/article/248064/stin-lathos-hora-stin-lathos-aristera-stin-lathos-doyroy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.