Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Γιατί κάποιες γυναίκες ερωτεύονται κατά συρροή δολοφόνους


Με τον θάνατο του δημοφιλούς κατά συρροή δολοφόνου Τσαρλς Μάνσον πριν από λίγες μέρες και την επιρροή που είχε στις γυναίκες παρόλο που ήταν εγκληματίας, μια νέα έρευνα δίνει φως στο σεξουαλικό φαινόμενο που ονομάζεται υβριστοφιλία ή αλλιώς σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ.

«Η υβριστοφιλία είναι μια σεξουαλική διαταραχή στην οποία υπάρχει έλξη για άτομα τα οποία έχουν διαπράξει βιασμό, δολοφονία ή κάποιας άλλης μορφής βασανιστήρια», λέει η καθηγήτρια εγκληματολογικής ψυχολογίας και συγγραφέας Κάθριν Ραμσλαντ.

Αλλά η υβριστοφιλία δεν είναι πάντα αυτό που οδηγεί τις γυναίκες και τους άνδρες να έλκονται από δολοφόνους. «Υπάρχουν πολλά κίνητρα. Κάποιες γυναίκες πιστεύουν ότι μπορούν να “δαμάσουν” το τέρας μέσα στον άνδρα. Η παραφιλία, στην οποία η σεξουαλική διέγερση ενός ανθρώπου σχετίζεται με ακραίες δραστηριότητες ή φαντασιώσεις, δεν είναι τυπική. Οι γυναίκες που είχαν σχέση με τον Μάνσον ήλπιζαν σε μια “εξημέρωση” και αυτό μοιάζει περισσότερο με εκμετάλλευση», εξηγεί η Ραμσλαντ.

Άλλες γυναίκες που είχαν σχέση με δολοφόνους, τόλμησαν και παντρεύτηκαν. Για παράδειγμα, ο Τεντ Μπάντι που βίασε και δολοφόνησε περισσότερες από 30 γυναίκες, λάμβανε πολλά γράμματα από θαυμάστριές του, όταν βρισκόταν στη φυλακή. Μάλιστα, αργότερα παντρεύτηκε μια από τις θαυμάστριες.

Παρόλο που δεν μπορεί να καταγραφεί το προφίλ και τα χαρακτηριστικά των γυναικών που θα ερωτεύονταν έναν δολοφόνο, αυτές οι επιθυμίες συνήθως είναι αποτέλεσμα μιας άσχημης παιδικής ηλικίας, σύμφωνα με την εκπαιδευτικό Σίλα Άισενμπεργκ. Το να βρίσκονται σε σχέση με έναν φυλακισμένο εγκληματία, δίνει στις γυναίκες περισσότερη δύναμη. «Είναι μια ευκαιρία για εκείνες να έχουν τον έλεγχο για μια φορά στη ζωή τους, λόγω του ότι μπορεί να τις βίασαν στο παρελθόν από τον πατέρα, τον σύντροφο ή κάποιον άλλον».

«Πολλές από αυτές τις γυναίκες πιστεύουν ότι είναι οι μόνες που μπορούν να αποκαλύψουν τον πραγματικό άνθρωπο κάτω από το “τέρας” που όλοι πιστεύουν ότι είναι αυτοί οι άνδρες», λέει η ψυχολόγος Όρεν Αμιτάι. «Εκείνες μόνο μπορούν να δώσουν στον σύντροφό τους την αγάπη και στήριξη που αξίζει και να αποδείξουν ότι είναι αθώος ή τουλάχιστον παρεξηγημένος από το κοινό».

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της
HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.