Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ, Η ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ


Οι συγκρούσεις, οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις που έχουν γίνει άλλοτε με σαφή και άλλοτε με συγκαλυμμένα χαρακτηριστικά στον συνεχή αγώνα των δούλων ενάντια στους αφέντες τους, έχουν χαράξει το δρόμο για την ελεύθερη ζωή μακριά από κάθε είδους καταναγκασμό και επιβολή.

Η κοινωνική επανάσταση, ήταν πάντοτε το όνειρο των ανθρώπων που έχουν συνειδητοποιήσει την κοινωνική-ταξική τους θέση, τη θέση του καταπιεσμένου. Και όταν αυτοί οι άνθρωποι κατάλαβαν, ότι ενωμένοι μπορούν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και να οργανώσουν τις ζωές τους μόνοι τους, χωρίς αντιπροσώπους και πεφωτισμένους ηγέτες μετατράπηκαν στους κολασμένους επαναστάτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Από το HAYMARKET στο Σικάγο το 1886 ως την εξέγερση στο Κιλελέρ το 1910, από την Παρισινή Κομμούνα ως την Θεσσαλονίκη το 1936, από τον Μάη του ’68 μέχρι το Πολυτεχνείο το 1973, από τους αγώνες των μαθητών και τις συγκρούσεις των αδιόριστων με τους μπάτσους μέχρι τον ένοπλο αγώνα στις δυτικές μητροπόλεις και το σαμποτάζ στους χώρους εργασίας από τους μισθωτούς πλέον σκλάβους, από τις καταλήψεις –επανακτήσεις από την κρατική επίβλεψη– χώρων μέχρι τις άγριες καταλήψεις των εργοστασίων, των σχολών και των σχολείων…

Δεν είμαστε σίγουροι για την νίκη, όμως, ο πόλεμος βρίσκεται σε κάθε στενό της πόλης, διάχυτος στην κοινωνία, και το οφείλουμε στους αγώνες αυτών των ανθρώπων, στους εαυτούς μας, αλλά και στις επόμενες γενιές να προετοιμάσουμε το έδαφος πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί η κοινωνία της αλληλεγγύης, της αυτό-οργάνωσης, και της αλληλοβοήθειας απαλλαγμένη από το καρκίνωμα της εξουσίας.

Η θέση μας ως αναρχικών και επομένως εχθρικών απέναντι σε κάθε είδους ρεφορμιστικό επιχείρημα, συνδιαλλαγή και υποχώρηση, είναι ξεκάθαρη στο ζήτημα του 8ωρου, των αυξήσεων και των λοιπών διεκδικήσεων…

Δεν τρέφουμε αυταπάτες και ξέρουμε ότι οι διεκδικήσεις δεν θα επιφέρουν ουσιαστική αλλαγή στις ζωές μας αφού το κράτος θα βρει άλλους τρόπους να μας ληστέψει (νέοι φόροι κ.α) και άλλες μεθόδους για να κατακερματίσει και να χρησιμοποιήσει τον χρόνο μας προς όφελος του.

Αλλά όπως έγραψαν οι αναρχικοί σε προκήρυξη στο Σικάγο το 1886 : «Μολονότι περιμένουμε ελάχιστα από την καθιέρωση του οχτάωρου, υποσχόμαστε με πίστη να βοηθήσουμε τα αδέρφια μας που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σ’ αυτήν την ταξική πάλη, με όλα τα μέσα και τη δύναμη που διαθέτουμε, εφ’ όσον κι αυτά θα συνεχίσουν να διατηρούν ένα ανοιχτό και αποφασισμένο μέτωπο ενάντια στους κοινούς μας καταπιεστές, τους αριστοκράτες αλήτες και εκμεταλλευτές».

Δεν υπερασπιζόμαστε κανένα κεκτημένο και κανένα δικαίωμα, γιατί τίποτα δεν είναι αρκετό για τους καταπιεσμένους εφ’ όσον συνεχίζεται η εκμετάλλευση, ο έλεγχος των ζωών μας, η βία των μπάτσων στους δρόμους, οι δολοφονίες μεταναστών, τα εργατικά ατυχήματα, η καταστολή της σκέψης μέσα στα σχολικά κλουβιά και στις τηλεοράσεις, η αποξένωση μας από τις πραγματικές επιθυμίες και ανάγκες μας και η αντικατάσταση τους με εμπορικά προϊόντα που βρίσκονται σε ακριβά μαγαζιά. Δεν βγαίνουμε στους δρόμους για να τους παρακαλέσουμε να μας λυπηθούν, και να μας πετάξουν πάλι ψίχουλα, συνεχίζουμε κάθε αγώνα αυτό-οργανωμένα, έξω από κομματικά πλαίσια με ανταγωνιστικό, αδιάλλακτο και βίαιο πρόσωπο ενάντια σε κράτος και αφεντικά.

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΜΕ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ!!!

ΠΥΡΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ
Δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φ. 43, Οκτώβριος 2005

https://anarchypress.wordpress.com/2017/11/17/%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.