Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Τα ιερατεία του πνεύματος: Τα "παπαγαλάκια" της Παγκοσμιοποίησης


Όταν η Ακαδημία Αθηνών εκλέγει πρόεδρό της τον Λουκά Παπαδήμο, ένα δοτό πρωθυπουργό του 4ου Ράιχ, αυτό αποτελεί μια πολυσήμαντη προκλητική αυθάδεια του ακαδημαϊκού ιερατείου…

Σηματοδοτεί όχι απλώς την ολοκληρωτική ενσωμάτωση των ακαδημαϊκών και πνευματικών ελίτ στους μηχανισμούς της Νέας Τάξης (τους μηχανισμούς εξουσίας της Παγκοσμιοποίησης), σηματοδοτεί όχι απλώς την παρακμή και αποσύνθεση του «πνεύματος» (της διανόησης), αλλά και την αυθάδεια και μοχθηρία αυτής της αποσυνθετικής ενσωμάτωσης.

Και είναι τέτοια αυτή η αυθάδεια και η μοχθηρία της καθεστωτικής διανοητικής παρακμής που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Ανοικτά πλέον τα ιερατεία του πνεύματος διαλαλούν τούτο: Ότι αποτελούν τα "παπαγαλάκια" της Παγκοσμιοποίησης…

Θεωρούμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε δύο παλιά μας κείμενα, τα οποία αναλύσουν το όλο ζήτημα σε όλες τις διαστάσεις του.

Το πρώτο είναι γραμμένο το Φεβρουάριο του 2013: «Τα ιερατεία του πνεύματος: Οι «προφήτες» του δωσιλογισμού και της υποταγής»
Βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=30521#30521

Το δεύτερο είναι γραμμένο το Δεκέμβριο του 2007:
Το Πνεύμα της παρακμής
και πώς η «αριστερή» διανόηση έγινε
Το «πνεύμα» της Νέας Εποχής
Θα δημοσιευτεί αύριο με την έναρξη του καινούριου χρόνου

Τα ιερατεία του πνεύματος: Οι «προφήτες» του δωσιλογισμού και της υποταγήςΤο τι δεν πρόδωσες εσύ να μου πεις
Εσύ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντάς σας ξεπουλώντας
Στις διεθνείς αγορές και τα λαϊκά παζάρια
Και μείνατε χωρίς μάτια για να βλέπετε, χωρίς αυτιά
Ν’ ακούτε, με σφραγισμένα στόματα και δεν μιλάτε.
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;


Μανόλης Αναγνωστάκης

Έχουμε αναλύσει, πολλές φορές, ότι οι κάτοχοι των μορφωτικών προνομίων (τα ιερατεία του πνεύματος) αποτελούν τον «οργανικό διανοούμενο» της καθεστηκυίας τάξεως, διεθνούς και εγχώριας: Είναι αυτοί, δηλαδή, που παράγουν και αναπαράγουν το τσιμέντο της κρατούσας ιδεολογίας και ηθικής.

Επισημαίναμε σε πρόσφατο αναδημοσιευμένο άρθρο μας:

«ΟΤΑΝ σήμερα το πνεύμα δεν εξεγείρεται μπροστά σε πράξεις που αναβιώνουν το σκοταδισμό και ανανεώνουν το συντηρητικό και αντιδραστικό συσσίτιο του πνεύματος τότε πράγματι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση νοσηρή και άκρως ανησυχητική: Στην αναβίωση των πιο μοχθηρών και βάρβαρων μορφών αντίδρασης. Γιατί όμως ο πνευματικός κόσμος όχι μόνο σιωπά μπροστά στα εγκλήματα της εξουσίας, αλλά και τα εξωραΐζει;».

Το γιατί το αναλύουμε ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9075.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.