Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Μια έρημη πόλη που "θυμίζει" Αθήνα – Φωτογραφικό ρεπορτάζ


Ακούμε συχνά πως "είμαστε πιο χαλαροί" σε αυτό το δεύτερο lockdown ή πως υπάρχει κίνηση έξω. Αν εξαιρέσεις όμως συγκεκριμένες περιοχές, ή ώρες, όπου κινούνται αναγκαστικά οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν στις δουλειές τους, αφού ορισμένοι δεν εργάζονται με τηλεργασία, στις υπόλοιπες ώρες και περιοχές θυμίζει "έρημη πόλη".Η αλήθεια είναι πως δεν θυμίζει, αλλά είναι, με τα περισσότερο καταστήματα κλειστά, τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν, τους τουρίστες να απουσιάζουν και τον κόσμο να χρειάζεται sms και χαρτιά για να βγει έξω, μην ξεχνώντας τις απολύτως υποχρεωτικές μάσκες και αντισηπτικά υπό το φόβο του κορονοϊό.

Και όλα αυτά έως τις 9 το βράδυ που ξεκινά η (σχεδόν) πλήρης απαγόρευση έως τις πέντε το πρωί.

Η Αθήνα και οι περιοχές που έχουμε συχνά περπατήσει για να πάμε σε μια δουλειά, για να αγοράσουμε κάτι ή για έναν καφέ ή φαγητό, έχουν πλέον τα ρολά κατεβασμένα με τους καταστηματάρχες να αναρωτιούνται, πότε θα ανοίξουν και πάλι, μήπως μπουν κάποια λίγα χρήματα στο ταμείο.

Οι φωτογραφίες είναι από την Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi

 via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.