Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

''Ο κορονοϊός θύμισε στους πολιτικούς ότι υπάρχουν άνθρωποι''; Ένα κείμενο για την υποκρισία τους

Του Γιώργου Μπλουκίδη

Σε λίγους ή αρκετούς μήνες, μετά και την ανακοίνωση της ανακάλυψης του εμβολίου, θα αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων. Μας λένε ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Εως ότου φυσικά θα αποκαλυφθεί το τεράστιο οικονομικό κενό στα κρατικά ταμεία, στις τσέπες των πολιτών και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και η γύμνια του τραπεζικού τομέα. Η πανδημία ανάμεσα στα άλλα, μας έδειξε πόσο ανακόλουθο και υποκριτικό είναι το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που εφαρμόζεται στη χώρα μας. Πόσο ανακόλουθοι και υποκριτές είναι, όσοι χειρίστηκαν και χειρίζονται τις τύχες μας. Έχουμε περάσει σε μια εποχή που οι αναίσθητοι μιλούν για ευαισθησίες, οι ανήθικοι για ήθος και οι ψεύτες για αλήθειες. 

Η πανδημία όμως ήρθε, κύριοι της πολιτικής, για να σας θυμίσει κάτι που χρόνια τώρα είχατε ξεχάσει. Να θυμίσει ότι υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Κάτι που είχατε ξεχάσει και περιφρονήσει στο παρελθόν, που δεν υπερασπιστήκατε, όταν επί μια δεκαετία ισοπεδώνονταν με δηλώσεις, ύβρεις και με μνημόνια, που δεν είχατε τολμήσει να ψελλίσετε ούτε μια λέξη όταν Έλληνες (δυστυχώς) και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατηγορούσαν και λοιδορούσαν. Που δεν είχατε το ανάστημα και το θάρρος να ορθώσετε ένα ΟΧΙ στις βαρβαρότητες των μνημονίων. Που επιτρέψατε και εξακολουθείτε να επιτρέπετε να καταστρέφονται όχι μόνο οικονομικά, αλλά και κοινωνικά. Αυτούς τους ανθρώπους υπερασπίζεται και φροντίζει σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτό, είτε είναι άριστοι η μέτριοι, πλούσιοι η φτωχοί, μορφωμένοι η αμόρφωτοι, ειδικοί η ανίδεοι, νοικοκύρηδες η μπαταχτσήδες. Πόση υποκρισία μπορεί να αντέξει η κοινωνία, όταν ακόμη και σήμερα από τα κανάλια, οι ειδικοί προσπαθούν να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν την αντοχές των νοσοκομείων, υπουργοί προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους και οι αντιπολιτευόμενοι να πυροβολούν με άσφαιρα πυρά. 

ΟΡΟΥΣ χρειαζόμαστε σ αυτή τη χώρα κι όχι εμβόλια!!! 

Γιατί ως γνωστό τα εμβόλια χρειάζονται για την πρόληψη ασθενειών και οι οροί για την άμεση επέμβαση στον ασθενή. Ορούς θα χρειαστούμε λοιπόν για την επομένη μέρα, όταν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Γιατί τότε, πολύ φοβάμαι, θα χρειάζονται περίθαλψη οι διπλάσιοι απ’ αυτούς που θα έχουν νοσήσει από τον covid. Και πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, πόσοι από τους ειδικούς θα βγουν να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψη, όχι τις περιουσίες, όλων αυτών των ανθρώπων, που θα έχουν καταστραφεί οικονομικά και κοινωνικά, όχι γιατί νόσησαν η είχαν υποκείμενα νοσήματα, αλλά γιατί βρε αδελφέ, είναι πρακτικά αδύνατον, ένας επαγγελματίας, όσο νοικοκύρης κι αν είναι, να αντέξει τόσα χρόνια ύφεσης και ασφυξίας που εξάλλου, δεν ήταν καθόλου υπεύθυνος γι αυτό. 

Εκεί θα δούμε τα χαΐρια σας. Εκεί σας θέλω!!! Είδαμε να χύνονται δάκρυα για την προστασία των παππούδων. Να σας θυμίσω ότι πολλοί απ` αυτούς γεννήθηκαν μέσα στη κατοχή, μέσα στη πείνα και τη φτώχεια και θα πεθάνουν μέσα σ` αυτή. Για αυτούς, ένα δάκρυ θα δούμε; Γιατί προς το παρόν, ούτε από κυβερνητικούς, ούτε από αντιπολιτευόμενους έχει φανεί κάποια πρόθεση να ανοίξει μια σοβαρή, γενναία και τεκμηριωμένη κουβέντα, για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική πανδημία που καταφθάνει. Δεν έχει ανοίξει καμιά κουβέντα, για το κατά πόσο αποτελεσματικό είναι το φιλελεύθερο μοντέλο, με τον τρόπο που εφαρμόζεται, ιδίως στη χώρα μας.. Ίσως φαίνεται να τους αρκεί ο πτωχευτικός νόμος. 

Ο λαός όπως θα έχετε αντιληφθεί, τούτες τις ώρες έχει αναλάβει περισσότερες ευθύνες απ’ αυτές που του αναλογούν και δεν μιλά. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι και μουγκός……Κοντός ψαλμός.. Αλληλούια

Πηγή: militaire.gr

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.