Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Βαρουφάκης: "Τζαμπατζής" όποιος δεν εμβολιάζεται - Θα κάνω το εμβόλιο του κορωνοϊού δημόσια


Αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού κατά του Covid-19 τάχθηκε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ωστόσο, κάλεσε την κυβέρνηση να μην εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, ώστε να μην χάνουν το κύρος τους. Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι "το κίνημα εναντίον του εμβολιασμού υπήρχε και πριν από τον κορωνοϊό και συγχρωτίζεται με μια καμπάνια η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ακροδεξιά, με όσους αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή... 

Εμείς στο ΜέΡΑ25 είμαστε ξεκάθαροι, θα είμαι ο πρώτος που θα κάνω το εμβόλιο και θα το κάνω σε δημόσια θέα για να ενισχύσω στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό όμως από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μην εργαλειοποιεί τους επιστήμονες για να μην χάνουν το κύρος τους έτσι ώστε να μπορούν αν πείσουν τον κόσμο".  

"Εγώ θεωρώ ότι όποιος δεν εμβολιάζεται είναι "τζαμπατζής", είναι απαράδεκτος γιατί ουσιαστικά λέει εμβολιαστείτε όλοι οι υπόλοιποι να σωθούμε αλλά εγώ δεν θα πάρω το ρίσκο του εμβολίου. Θα είμαστε ξεκάθαρα ταγμένοι στον αγώνα υπέρ των εμβολιασμών". 

"Έθεσα το ερώτημα στην κυβέρνηση πού είναι ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό. Πως μπορείτε να μιλάτε για εμβολιασμό, να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί όταν εσείς δεν ετοιμάζεστε! Εμείς είχαμε προτείνει ένα δημόσιο δίκτυο από κέντρα μαζικών τεστ τα οποία μετά να μετεξελιχθούν αυτομάτως σε κέντρα μαζικών εμβολιασμών. Τίποτα, από τον Απρίλιο το ζητάμε αυτό". 

via

  

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, λέει ο Υπουργός Υγείας, αλλά η φυλακή... φυλακή!
Στις 25.07.2020, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στην εκπομπή "Ακραία Φαινόμενα", ο Υπουργός Υγείας, Βασίλειος Κικίλιας, βεβαίωσε ότι από το Σύνταγμα δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, δύο νόμοι, ο ν. 4675/2020 και ειδικά ο ν. 4682/2020, ο οποίος, με την ΠΝΠ25.02.2020, προβλέπει και ποινικές κυρώσεις (φυλάκιση δύο ετών ή και περισσότερων) σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του για τον κορωνοϊό, διαψεύδουν κατηγορηματικά τον Υπουργό Υγείας. Επιπλέον, ο ν. 4682/2020 κύρωσε την ΠΝΠ25.02.2020, η οποία αποφασίστηκε δέκα έξι ημέρες πριν την επίσημη κήρυξη της πανδημίας από τον Π.Ο.Υ.!
 
Επομένως, έμμεσα ο Υπουργός, εκτός από ψέματα, μας λέει κι ότι αυτοί οι δύο νόμοι είναι αντισυνταγματικοί;

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι βουλευτές:

Θα θέλατε να παρέμβετε κοινοβουλευτικά ζητώντας να καταργηθούν οι αντισυνταγματικές διατάξεις περί υποχρεωτικότητας σε εμβολιασμό καθώς και για τις υπόλοιπες βιοϊατρικές πράξεις που προβλέπει ο ν. 4682/2020; 
 
Με εκτίμηση,
Ανδρέας Μπαρδάκης

Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας "Συνήγορος των ΑμεΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.