Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ελβετία: Κάντε νωρίς τη διαθήκη σας – Οι αρνητές μάσκας να μένουν εκτός ΜΕΘ

  

Ακραίες προτάσεις και συμπεριφορές πυροδοτεί η επέλαση του κορονοϊού στην Ελβετία μετά από την πρόταση διάσημου επιδημιολόγου να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές της μάσκας και όσοι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την πανδημία.

Η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και οι 876 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει η Ελβετία έχουν καλυφθεί.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία Εντατικολόγων εξέδωσε ανακοίνωση προς τους πολίτες καλώντας τους να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας και να παραμείνουν σπίτια τους. Παράλληλα τους ενημέρωσε να διαλέξουν μέσω… διαθήκης με ποιον τρόπο θέλουν να διαχειριστούν την έλλειψη μηχανικής υποστήριξης.

Η φράση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, όμως τα λόγια ενός κορυφαίου μέλους της επιτροπής έφεραν ακόμη μεγαλύτερες διαμαρτυρίες.

Ο Βίλι Όγκιερ, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτησε από τους αρνητές της μάσκας και όσους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την πανδημία να… αυτοαποκλειστούν από τις ΜΕΘ και την πιθανότητα εντατικής θεραπείας σε περίπτωση που νοσήσουν.

«Προτείνω οι σκεπτικιστές να απωλέσουν το δικαίωμά τους σε κρεβάτι ΜΕΘ. Ο οποιοσδήποτε εσκεμμένα παραβαίνει τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Προτείνω αυτοί οι άνθρωποι να καταγραφούν με ονοματεπώνυμο και να μην τους δοθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εάν το χρειαστούν».

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.