Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Κορυφαίος χάκερ ανέλαβε επικεφαλής ασφαλείας στο Twitter


Έναν από τους κορυφαίους χάκερ του κόσμου αναλαμβάνει επικεφαλής ασφαλείας στο Twitter, εν μέσω μιας περιόδου όπου το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο επιβολής κανονισμών και σοβαρά θέματα παραβιάσεων ασφαλείας. Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Πάιτερ Ζάτκο, ευρύτερα γνωστός ως «Mudge» αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής ασφαλείας, με ευρείες δυνατότητες να συστήσει αλλαγές σε δομές και πρακτικές. Ο Ζάτκο λογοδοτεί στον διευθύνοντα σύμβουλο, Τζακ Ντόρσεϊ, και αναμένεται να αναλάβει πλήρως καθήκοντα μετά από μια διαδικασία εξέτασης 45-60 ημερών.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη ο Ζάτκο είπε ότι θα εξετάσει «την ασφάλεια πληροφοριών, την ακεραιότητα ιστοσελίδων, τη φυσική ασφάλεια, την ακεραιότητα πλατφορμών- που αρχίζει να αγγίζει την κακομεταχείριση και χειραγώγηση της πλατφόρμας- και το μηχανικό κομμάτι».

Ο Ζάτκο πρόσφατα επέβλεπε την ασφάλεια στο Stripe (ηλεκτρονικές πληρωμές) και προηγουμένως εργαζόταν σε ειδικά προγράμματα της Google- ενώ συνεργάστηκε και με τη DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου . Η καριέρα του άρχισε τη δεκαετία του 1990, όταν έκανε απόρρητη δουλειά για λογαριασμό της κυβέρνησης και ήταν μεταξύ των επικεφαλής της Cult of the Dead Cow, ομάδα χάκερ γνωστή για το ότι απελευθέρωσε εργαλεία hacking για τα Windows προκειμένου να αναγκαστεί η Microsoft να βελτιώσει την ασφάλεια.

Ο Ζάτκο είπε ότι ήταν αποφασισμένος να βελτιώσει τις δημόσιες συζητήσεις στο Twitter. Ο ίδιος επιδοκίμασε μια πρόσφατη κίνηση για αύξηση «τριβής» παροτρύνοτνας χρήστες να σχολιάζουν αντί να κάνουν απλά retweet. Ένα επόμενο βήμα θα ήταν να αναγκάζονται οι άνθρωποι να κατανοήσουν μια μακρά συζήτηση πριν αρχίσουν να συμμετέχουν σε αυτήν.

Ο Ζάτκο ανέφερε πως εκτιμά το πόσο ανοικτό είναι το Twitter σε αντισυμβατικές προσεγγίσεις ως προς την ασφάλεια, όπως η πρότασή του για να προκαλείται σύγχυση σε κακόβουλους δρώντες μέσω χειραγώγησης των δεδομένων που λαμβάνονται από το Twitter σχετικά με το πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις αναρτήσεις τους. «Είνια πρόθυμοι να πάρουν μερικά ρίσκα» είπε σχετκά ο ίδιος. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.