Τελευταίες Αναρτήσεις

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 6-1-2017

Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου αναμένονται νεφώσεις με ποικίλα φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν βροχοπτώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τη δυτική Κρήτη. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.


Όμβροι και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, και την Πελοπόννησο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, χιονόνερο ή χιόνι στα ημιορεινά και βροχοπτώσεις στα πεδινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και της Πελοποννήσου. Βροχές θα σημειωθούν στο ανατολικό, κεντρικό και νότιο Αιγαίο (εκτός Δωδεκανήσων), ενώ όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη. Στη συνέχεια και έως το τέλος του εικοσιτετραώρου τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Βροχές θα σημειωθούν στα πεδινά και χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και του νοτίου Ιονίου, ενώ όμβροι ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας και τα πεδινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία -12 έως 7, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από -5 έως 7, στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά από -3 έως 9, στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο από 0 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 8, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 1 έως 14, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 16. Σημειώνεται ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, σταδιακά όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς όμβροι ή καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και ασθενείς βροχές μετά το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στα ορεινά του νομούς τις ίδιες ώρες. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά προς το ξημέρωμα καθώς και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ, και προς το βράδυ θα στραφούν σε βορείους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς, με την ελάχιστη να σημειώνεται στο τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση ή χιονόνερο έως και το πρωί. Πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση υπάρχει στα ορεινά και ημιορεινά του νομού τις ίδιες ώρες. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού καθ’ όλη την ημέρα, καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές από νωρίς το πρωί έως το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς, με την ελάχιστη να σημειώνεται στο τέλος του εικοσιτετραώρου.

Lemmy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Η προτιμηση μας ειναι τα Eλληνικά και όχι τα greeklish.

Δημοσιευουμε κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη.