Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η κακοκαιρία συνεχίζεται (Από το www.meteo.gr)


Καθώς οι αρκτικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την Αριάδνη εξακολουθούν να περιστρέφονται πάνω από τη χώρα μας, από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09/01 αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους έντονα φαινόμενα για ένα περίπου 24ωρο. Πιο αναλυτικά περιμένουμε:


  • Βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, με έντονα φαινόμενα στα ανατολικά μέχρι το πρωί της Τρίτης 10/01.
  • Ισχυρές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα από τις πρωινές έως και τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 10/01.
  • Χιονοπτώσεις στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και βορειότερα), στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα στη Βόρεια-Βορειοανατολική Πελοπόννησο.
  • Πιο ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), στην Εύβοια, στη Βορειοανατολική Στερεά και κατά τόπους στις Σποράδες.
Στην Αττική από το βράδυ της Δευτέρας 09/01 μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης θα εκδηλώνονται παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Στις νοτιότερες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ασθενή.
Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και της βροχόπτωσης/χιονόπτωσης με τις χιονοπτώσεις να σημειώνονται με στίγματα (αριστερά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη και δεξιά την Τρίτη το μεσημέρι):

Τονίζεται ότι στα ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, στα ορεινά των Κυκλάδων (κυρίως Νάξος και Άνδρος), στη Νότια και Ανατολική Νότια Εύβοια και πιθανόν στις Σποράδες, όπου ήδη έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος χιονιού, οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα μετατραπούν σε βροχή ή χιονόνερο με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων.

Σ. Βουγιούκας-Σ. Ντάφης-Κ. Λαγουβάρδος
Δευτέρα 09/01/2017, Ώρα 1200, με ανανέωση στις 2000

Lemmy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.