Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 18-6-2017


Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 ο καιρός αναμένεται να διατηρηθεί άστατος. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά σε περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και κυρίως στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Σποράδες. Σταδιακά οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση τα νότια Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στη Λέσβο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά τμήματα του νησιού θα είναι ενισχυμένοι στα επίπεδα των 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 17 έως 24 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι ωστόσο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν, με εξαίρεση τα δυτικά πελάγη όπου ο Βαρδάρης θα διατηρηθεί ενισχυμένος στα επίπεδα των 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά στα βόρεια πελάγη σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις εντάσεων 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν παροδικές βροχές και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και στα ανοικτά του Θερμαϊκού τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.