Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 8-6-2017


Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017 αρχικά αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες σε όλη σχεδόν τη χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν περεταίρω.


Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως και το απόγευμα σε όλα τα ηπειρωτικά, στο ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λόγω αυξημένης μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στην κεντρική και νότια χώρα, οι βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχής. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα νότια και ανατολικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά από 17 έως 30, στην υπόλοιπη Στερεά, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 28, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 28.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 6 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι. Από το μεσημέρι έως και το απόγευμα οι βροχοπτώσεις θα πληθύνουν και θα ενισχυθούν, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται προς το βράδυ. Λόγω αυξημένης μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης, οι βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Κάποιες ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν έως και το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας υπάρχει μικρή πιθανότητα για εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν σταδιακά βόρειοι και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

Lemmy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.