Τελευταίες Αναρτήσεις

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Υγρή νοσταλγία


Οι πιο όμορφες νύχτες του καλοκαιριού ήτανε πάντοτε οι βροχερές.
Όταν αντάριαζε από τα μπουμπουνητά ο τόπος. Και έκρυβα κάτω από το σεντόνι τους παιδικούς μου φόβους μπροστά στη δύναμη της φύσης, μαζί με βιαστικούς ψιθύρους από το θρακιώτικο τραγουδάκι. "Περπερούναπερπατεί, τον Θεό παρακαλεί".


Προσδοκώντας στην ευεργεσία της βροχής όχι βέβαια για τη διψασμένη φύση και τα απότιστα σπαρτά αλλά για την αναπάντεχη αργία της άλλης μέρας. Που δεν θα πήγαινα στο μάζεμα του καπνού ή της βιομηχανικής ντομάτας ή του βαμβακιού.

Δίχως να αντιλαμβάνομαι ότι η διατάραξη των κλιματικών συνθηκών είχε ήδη ανεπανόρθωτα ενσκήψει. Ούτε και να υποψιάζομαι ότι υπάρχει μια αμιγώς ιδιωτική εκδοχή για τους παρατεταμένους καύσωνες, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας.

Από τότε θαρρώ η νοσταλγία, στα όρια σχεδόν της εμμονής. Λέω για τις δυνατές βροχές του καλοκαιριού, που όσες περπερούνες και αν διακονώ με τούτα τα γραφτά δεν λεν ακόμη να ’ρθουν οι ρουφιάνες.


Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης

 artinews
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Η προτιμηση μας ειναι τα Eλληνικά και όχι τα greeklish.

Δημοσιευουμε κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη.