Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 5-7-2017


Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη Βόρεια Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 17 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν εκ νέου και θα στραφούν σε ανατολικούς.

Λίγες νεφώσεις και ενισχυμένους ανέμους περιμένουμε στην Αττική . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, με εντάσεις που στο Σαρωνικό θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Λέσβο περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα δυτικά τμήματα του νησιού θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.