Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ξανά τα πλαστικά μπουκάλια νερού


Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν η κατανάλωση του νερού αυξάνεται εκθετικά και μαζί της και η κατανάλωση πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης.
 
Συχνά, ωστόσο, τα μπουκάλια αυτά τα χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά, γεμίζοντάς τα με νερό και κρατώντας τα στο ψυγείο για… μελλοντική χρήση.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε ο Independent, ειδικοί εξέτασαν μπουκάλια νερού μιας χρήσης που ξαναχρησιμοποιήθηκαν και βρήκαν ανησυχητικά αποτελέσματα.
 
Για την ακρίβεια, διαπίστωσαν ότι στα ξαναχρησιμοποιημένα μπουκάλια υπήρχαν περίπου 900.000 (!) βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό, περισσότερα απ’ όσα βρίσκονται στο κάλυμμα της λεκάνης της τουαλέτας.
 
Επίσης, σημείωσαν ότι το 60% των βακτηρίων αυτών μπορούν να είναι παθογόνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
 
Με απλά λόγια, οι ειδικοί λένε ότι τα μπουκάλια μιας χρήσης του νερού καλό είναι να τα ανακυκλώνουμε και όχι να τα ξαναχρησιμοποιούμε και για πολλαπλές χρήσεις να χρησιμοποιούμε ειδικά πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια.

http://www.topontiki.gr/article/227321/prosohi-giati-den-prepei-na-hrisimopoioyme-xana-ta-plastika-mpoykalia-neroy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.