Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

WELCOME TO THE NEW AGE!


ΑΛΛΑΓΕΣ! Θετικές; Αρνητικές; Εξαρτάται πώς αντιλαμβάνεται κάθε εποχή και οι άνθρωποί της το "θετικό" και το "αρνητικό", το "παρωχημένο" και "οπισθοδρομικό" και το "προοδευτικό" και "λειτουργικό". Κι εξαρτάται και από τα πρότυπα, τις προτεραιότητες και τα μέσα που υιοθετούν οι μάζες κάθε εποχής από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς άσκησης εξουσίας κι από τα επιστημονικά ιερατεία του εκάστοτε κατεστημένου.
Ίσως το πιο σημαντικό τελικά να είναι το εξής: Οι γνώσεις που συγκεντρώνει η επιστήμη και τα (συχνά ανεξέλεγκτα) άλματα της τεχνολογίας να είναι σε ισορροπία με την αποκτούμενη σοφία και την αυτεπίγνωση της κοινωνίας, μέσα στους κόλπους της οποίας κινείται η τεχνοεπιστήμη.


Διαφορετικά τα αποτελέσματα είναι προς όφελος, στην ουσία, των κέντρων άσκησης εξουσίας και καταπιεστικής ψυχικής, πνευματικής και σωματικής βίας επί της κοινωνίας (και των πρωτοπόρων της!-δες παράδειγμα) και από συχνά κωμικά (δες, π.χ., την ισοπεδωτική ομοιομορφία και αυτοματοποίηση που διέπει τον "homo-gadgetakious") ή τραγικά (ή κωμικοτραγικά) έως και καταστρεπτικά...




τις εικόνες τις "απαλλοτριώσαμε" από ΕΔΩ

antidras
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.