Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΓΙΝΑΝ ΘΥΜΑΤΑ;


Καμιά φορά έχω την εντύπωση πως χάνεται η αίσθηση της πραγματικότητας στην οποία ζούμε. Ενώ μιλάμε κατά της μνημονιακής πολιτικής και ξέρουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε ξένα κέντρα, για τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας, για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, και για κοινωνική καταστροφή που 'χει προκαλέσει δυστυχία σε μεγάλα τμήματα του λαϊκού κόσμου της εργασίας και της ανάγκης, εξωθώντας εκατοντάδες ανθρώπους μέχρι και στην αυτοκτονία, ξαφνικά σαν να τα ξεχνάμε όλ' αυτά.

Και να διαμαρτυρόμαστε γιατί κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν νερά και καφέδες σε δύο εκπροσώπους του κυβερνητικού κόμματος. Σε δυο ανθρώπους που στηρίζουν αυτή την πολιτική και την ψηφίζουν και την υπηρετούν, άμεσα υπεύθυνους για την τραγωδία που ζούμε εκατομμύρια άνθρωποι σ' αυτό τον τόπο.

Εκείνοι που καταδικάζουν αυτή την αυτονόητη αντίδραση ενός κόσμου στην παρουσία των δύο κυβερνητικών σε μια κινητοποίηση για τα δημοκρατικά δικαιώματα, προσποιούνται πως δεν ξέρουν (ή πράγματι δεν έμαθαν) πως οι δύο αυτοί κύριοι και τους τρομονόμους ψήφισαν πριν λίγο καιρό και δεν βρήκαν μια λέξη να πουν για τους φυλακισμένους που βρίσκονται σε κινητοποίηση εδώ και ενάμισι μήνα, με την κυβέρνηση να αδιαφορεί πλήρως για τη διαμαρτυρία τους, και δεν αντέδρασαν στο ελάχιστο αυτές τις μέρες όταν εξαπολύθηκαν οι δολοφονικές ορδές των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.


Δεν θέλω να το σκέφτομαι, αλλά αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν όσοι δυσφορούν για τα νερά και τους καφέδες που ρίχτηκαν στους Φίλη και Ξυδάκη, αν κάποιος που έχασε δικό του άνθρωπο από αυτοκτονία γιατί έμεινε άνεργος και χωρίς το ελάχιστο εισόδημα, δεν περιοριζόταν στα νερά και στους καφέδες.

Γιώργος Αλεξάτος
anemosanatropis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.