Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Πέμπτη 28-12-2017


Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017.


Τα ισχυρότερα φαινόμενα έως και τις μεσημεριανές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 11 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα παράκτια τμήματα, και 7-8 μποφόρ στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται το βράδυ να είναι τοπικά ισχυρά..Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά στο Σαρωνικό θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε μέτριους έως ισχυρούς και πρόσκαιρα στα ανοικτά του Θερμαϊκού σχεδόν θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.