Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Βρετανοί: Στέλνουν χιλιάδες SMS μέσα στο… σπίτι τους!


Είτε από «τεμπελιά» είτε για να αποφύγει τους καβγάδες, ο μέσος Βρετανός στέλνει περίπου 10.000 μηνύματα τον χρόνο σε μέλη της οικογένειάς του… που βρίσκονται σε απόσταση μερικών μέτρων, μέσα στο ίδιο σπίτι, αποκαλύπτει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.


Τα «Μπορείς να κλείσεις την τηλεόραση;», «Τι υπάρχει για φαγητό;» ή ακόμη «θα πας στο κρεβάτι;» είναι μερικά από τα πιο συχνά μηνύματα που στέλνονται στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο με δείγμα 2.000 βρετανικές οικογένειες από την Braodchoices, μια υπηρεσία σύγκρισης των παρόχων συνδέσεων υψηλής ταχύτητας.


«Σύμφωνα με την έρευνα, οι μητέρες είναι εκείνες που είναι περισσότερο υπεύθυνες για αυτή την επικοινωνία μέσω μηνυμάτων μέσα στο σπίτι, στέλνοντας τακτικά «διαταγές» όπως: «κλείσε το φως», «κλείσε την τηλεόραση» ή απλώς «στο ΚΡΕΒΑΤΙ!»», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.


Για το 16% των 2.000 οικογενειών, η αποστολή μηνύματος είναι ο μόνος τρόπος να ακουστούν από τα παιδιά τους, καθώς, αν ξεκινήσουν μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο, το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξει σε καβγά.

Μία στις τέσσερις οικογένειες που ρωτήθηκαν είπε πως η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων κειμένου ή μέσεντζερ είναι «απλώς διασκεδαστική και έχει πλάκα».


Μεταξύ των πολλών αυτών μηνυμάτων, ο μέσος Βρετανός ανταλλάσσει κατά μέσο όρο κάθε μήνα 96 μηνύματα, που μπορεί να είναι μια φωτογραφία ή ένα εικονίδιο, με πρόσωπα που βρίσκονται στο ίδιο σπίτι.


«Καθώς τα κινητά τηλέφωνα είναι στο εξής μια ημι-μόνιμη προέκταση των εαυτών μας, μην εκπλαγείτε να δείτε κάποιον να στέλνει μηνύματα σε κάποιον άλλο στο ίδιο δωμάτιο», εκτιμά ο Βιξ Λέιτον, ειδικός στον τομέα της καταναλωτικής συμπεριφοράς για την Braodchoices.


Η συμπεριφορά αυτή εξηγείται από την «τεμπελιά» ή υιοθετείται «για να προσεγγιστεί ένα ευαίσθητο θέμα», σύμφωνα με τον ίδιον.


Τα τρία πιο συχνά αποστελλόμενα μηνύματα στο εσωτερικό των βρετανικών νοικοκυριών είναι το ρομαντικό «Σ’ αγαπώ», το πραγματιστικό «Το δείπνο είναι έτοιμο» και το εντελώς βρετανικό «Μπορείς να μου φέρεις ένα φλιτζάνι τσάι;».


Πηγές: ΑΠΕ- AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.