Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Το κυκλοθυμικό αφεντικό σου φταίει για όλα!

Εάν το αφεντικό σου είναι κυκλοθυμικό, τότε αυτή μπορεί να είναι η εξήγηση για πολλά απ’ τα προβλήματά σου! Νέα έρευνα διαπιστώνει πως τα κυκλοθυμικά αφεντικά προκαλούν άγχος και στρες στο προσωπικό. (Γράφουμε αυτό το άρθρο ενώ την ίδια στιγμή φοβόμαστε για τη ζωή μας!).

Η έρευνα μάλιστα μας λέει πως όσοι διευθυντές έχουν αισθητές μεταβολές στη διάθεσή τους προκαλούν περισσότερες εντάσεις στο γραφείο από εκείνους που είναι συνεχώς με κατεβασμένα τα μούτρα!




Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Exeter στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε πως το να μην είναι οι υπάλληλοι σε θέση να προβλέψουν την αντίδραση του υπευθύνου τους, έχει εξαιρετικά αρνητική επίδραση στην παραγωγικότητά τους.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τέσσερις έρευνες σε τρεις εταιρείες, δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία στην Ινδία, στις οποίες συμμετείχαν 320 μέλη του προσωπικού.

Διαπίστωσαν ότι μια κακή αλλά συνεπής σχέση με τους διευθυντές ήταν καλύτερη για τους εργαζόμενους από μία που χαρακτηρίστηκε από συνεχόμενες αλλαγές της διάθεσης.


δουλειά

Ο αντίκτυπος ήταν ακόμα χειρότερος όταν οι υπάλληλοι δεν είχαν μια υποστηρικτική σχέση με τους συναδέλφους τους.

Ο Allan Lee από το Business School του Πανεπιστημίου, δήλωσε: “Τα αφεντικά επιβραβεύουν και τιμωρούν τους υπαλλήλους τους και αυτό έχει αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση”.

“Εάν το προσωπικό τους πρέπει να υιοθετήσει διαφορετικούς ρόλους σε διαφορετικές χρονικές στιγμές επειδή έχει έναν υπεύθυνο ο οποίος μπορεί να είναι τόσο καλός όσο κακός την επόμενη στιγμή, τότε δυσχεραίνεται η εμπιστοσύνη τους, δημιουργώντας αρνητικά συναισθήματα. Κατά συνέπεια, το προσωπικό αισθάνεται άγχος και έχει χειρότερη απόδοση στη δουλειά”, πρόσθεσε ο ίδιος.

 
https://ipop.gr/ereunes/kyklothymiko-afentiko-sou-ftei-gia-ola/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.