Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Η Apple παραδέχτηκε ότι επιβραδύνει σκοπίμως τα iPhone

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα iPhone σας τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πιο «αργά», δεν κάνετε λάθος   (Φωτογραφία:  Reuters )
Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα iPhone σας τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πιο «αργά», δεν κάνετε λάθος. Αυτό παραδέχτηκε την Πέμπτη, η «Apple», η οποία ανακοίνωσε πως από πέρσι έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα το οποίο κάνει τα κινητά να κινούνται πιο αργά από το συνηθισμένο τους, με σκοπό προστατευτεί η μπαταρία λιθίου όσο περνούν τα χρόνια.

Όσο οι μπαταρίες παλιώνουν, μειώνεται ο χρόνος «ζωής» κάθε φόρτισης, έτσι τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να αντιμετωπίσουν χειρότερα προβλήματα όταν η μπαταρία είναι χαμηλή ή το περιβάλλον κρύο.

Όταν η μπαταρία «γερνάει» το τηλέφωνο μπορεί να έχει πρόβλημα λειτουργίας, ή ακόμα και να κλείσει, όπως συνέβη πέρσι στα iPhone 6 και 6S.

Οι επεξεργαστές σε αυτές τις συσκευές ήθελαν να πιάσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, όμως οι μπαταρίες τους δεν μπορούσαν να το αντέξουν και έτσι... έκλειναν.

Αυτό το πρόγραμμα επιβράδυνσης έχει εφαρμοστεί στα μοντέλα 6, 6S και SE, ενώ με τη φετινή ανανέωση θα συμπεριληφθεί στο 7 και 7S.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες μας, η οποία περιλαμβάνει τη συνολική απόδοση και την παράταση της ζωής των συσκευών τους», είπε εκπρόσωπος της Apple.

Οι... θεωρίες συνωμοσίας


Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτή πολλών χρηστών που διαμαρτύρονται ότι οι συσκευές τους... μυστηριωδώς γίνονται πιο αργές την περίοδο που η «Apple» δημοσιεύει τα νέα της μοντέλα.

Με αυτό το πρόσχημα, διάφοροι κατηγορούν την εταιρία ότι επίτηδες κάνει πιο αργά τα μοντέλα της για να ωθήσει του χρήστες να αγοράσουν τα νέα.
 
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.