Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Παρασκευή 29-12-2017


Tην Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 κακοκαιρία θα επικρατήσει σε πολλές περιοχές της χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα πεδινά ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα.

Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρά. Έντονα επίσης ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ορεινά ηπειρωτικά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Από τις βραδινές ώρες νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων ενδέχεται να επηρεάσει τα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 2 έως 13 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 12 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 14 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα βόρεια και τα 7 μποφόρ στα νότια, ενώ αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσει Βαρδάρης με σταδιακή ενίσχυση στα 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στα βόρεια πελάγη θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση του καιρού. Βροχές και καταιγίδες ενδέχεται ωστόσο να εκδηλωθούν εκ νέου αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή όμβρων. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.