Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τρόμος από το διάστημα: Ο αστεροειδής-κρανίο έρχεται προς τη Γη


Το ταπεινό του όνομα -2015 TB145 τον βάφτισαν οι αστρονόμοι- δεν μαρτυρά σε καμία περίπτωση την εφιαλτική του φύση, ωστόσο ο αστεροειδής αυτός μοιάζει βγαλμένος από τα πιο αρρωστημένα όνειρα της επιστημονικής φαντασίας.


Οι ειδικοί του έχουν δώσει το παρατσούκλι «ο κομήτης του Χάλογουιν», καθώς υπό ορισμένες συνθήκες ο TB145 μοιάζει με ένα τέλεια σχηματισμένο ανθρώπινο κρανίο.

Ο TB145 πρωτοεμφανίστηκε το 2015 όταν πέρασε... ξυστά από τη Γη, σε απόσταση μόλις 486.000 χιλιομέτρων και ετοιμάζεται να μας ξαναεπισκεφθεί μέσα στο 2018, καθώς η τροχιά του θα τον φέρει «κοντά» στη Γη μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο.


Αυτή τη φορά, βέβαια, το πέρασμα του αστεροειδή θα είναι λίγο πιο... εξ αποστάσεως, καθώς εκτιμάται ότι θα περάσει σε απόσταση ίση με 105 φορές την απόσταση της Σελήνης από τη Γη.
Για την ιστορία, το μέγεθός του είναι γύρω στα 700 μέτρα και άργησε πολύ να ανακαλυφθεί, καθώς εκτός του ότι η τροχιά του είναι πέρα από τον Άρη, είναι ένα αληθινά σκοτεινό αντικείμενο, εκπέμποντας φως ίσο με αυτό ενός κομματιού λιθάνθρακα.
Όπως και νά'χει, πάντως, ο «κομήτης του Χάλογουιν» επιστρέφει και μαζί φέρνει και το σκοτεινό χαρακτήρα του...

http://www.topontiki.gr/article/252973/tromos-apo-diastima-o-asteroeidis-kranio-erhetai-pros-ti-gi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.