Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για ΚΥΡΙΑΚΗ 31-12-2017


Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη όπου μέχρι το μεσημέρι τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα Τις πρωινές και βραδινές σε πολλές περιοχές η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παράλληλα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 10, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 11 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση, αλλά στα νοτιοανατολικά πελάγη σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στο παράκτια τμήματα του Ιονίου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και αρκετό κρύο. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη με αυξημένη πιθανότητα να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα πλησιάσουν τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.