Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ο "γκουρού" της κυβερνοασφάλειας έπεσε θύμα χάκερ στο Twitter


Θύμα χάκερ στο twitter φαίνεται να έπεσε μέχρι και ο "γκουρού" της κυβερνοασφάλειας Τζον ΜακΆφι, ο οποίος είναι ιδρυτής της διάσημης ομώνυμης εταιρείας κυβερνοασφάλειας και λογισμικού κατά των ιών McAfee.

Φυσικά φρόντισε να αρνηθεί ότι το επεισόδιο αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία του ως πρωτοπόρος στη μάχη κατά των χάκερ, καθώς, όπως είπε, σύμφωνα με το BBC, «δεν έχω κανένα έλεγχο πάνω στην ασφάλεια του Twitter". Το ίδιο το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Ακόμη, ο ΜακΆφι δήλωσε πως υποψιάζεται ότι η παραβίαση έγινε μέσω του κινητού τηλεφώνου του, όταν ενώ βρισκόταν στο σκάφος του, προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό του στο Twitter, στο οποίο έχει περίπου 530.000 «ακόλουθους».

«Το μόνο που έκανε ο χάκερ, ήταν να παραβιάσει το λογαριασμό μου στο Twitter. Θα μπορούσε τα πράγματα να είναι χειρότερα», δήλωσε στωικά ο Μακ'Αφι, ο οποίος ετοιμάζεται το Φεβρουάριο του 2018 να παρουσιάσει το -όπως ισχυρίζεται- πιο απαραβίαστο από χάκερ «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο.

Ο σκωτσέζος επιχειρηματίας έγινε γνωστός από τη δεκαετία του 1980, όταν ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία που ανέπτυξε το πρώτο πρόγραμμα λογισμικού για προστασία από ιούς υπολογιστών, το McAfee Virus Scan, βγάζοντας στην πορεία πολλά χρήματα. Η εταιρεία του τελικά πωλήθηκε στην Intel, αλλά ο ίδιος συνεχίζει μόνος του να αναπτύσσει δικά του προϊόντα κυβερνο-ασφάλειας.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, είναι επικεφαλής της εταιρείας MGT Capital Investments, που βοηθά στην επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών προβλημάτων για την επαλήθευση των συναλλαγών με Bitcoin. Κάπως έτσι, θεωρείται πια από μερικούς και ως «γκουρού» των ηλεκτρονικών κρυπτο-νομισμάτων. Μάλιστα πρόσφατα άρχισε να δημοσιεύει ένα δελτίο με συμβουλές σχετικά με τα καλύτερα κρυπτο-νομίσματα για να επενδύσει κανείς τα χρήματά του, επηρεάζοντας -με το κύρος του- και την τιμή τους.

Οι περισσότεροι υποπτεύονται ότι ο χάκερ που παραβίασε το λογαριασμό του Μακ'Αφι στο Twitter, ήθελε να κερδοσκοπήσει, επηρεάζοντας τους χρήστες να επενδύσουν σε συγκεκριμένα ψηφιακά νομίσματα. Και ασφαλώς δεν έλλειψαν αυτοί που έκαναν πλάκα με το γεγονός ότι ο μέγας πολέμιος των χάκερ παραδέχθηκε πως έπεσε θύμα τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.